Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Omar uit The Wire is dood

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: The Wire
©
Foto: The Wire

Acteur Michael K. Williams is op 54-jarige leeftijd overleden. De acteur werd vooral beroemd als de gevreesde Omar Little in de serie The Wire. Williams werd gevonden in zijn penthouse in Brooklyn, New York.

Waarschijnlijk werd een heroïne-overdosis hem fataal. Kijkers van de HBO-serie The Wire zullen Williams niet licht vergeten. Als Omar Little kwam hij aan zijn geld door straatdealers te beroven. Omar stond erom bekend dat hij liever geen geweld gebruikte, homoseksueel was en voor zijn oma zorgde. Hij viel op door het enorme litteken op zijn gezicht. 

Madonna

Dat litteken liep Williams op zijn 25ste verjaardag op toen iemand uit het niets zijn gezicht met een scheermesje openhaalde. Destijds werkte Williams als achtergronddanser in videoclips van sterren als Madonna en George Michael. Regisseurs van dansvideo's zagen het daarna niet meer zitten in de Amerikaan, regisseurs van gangsterfilms des te meer. 

Lovecraft Country

Na The Wire speelde Williams in de serie Boardwalk Empire en in andere HBO-series als Bessie, The Night Off en Lovecraft Country en in films als Assassin’s Creed en Motherless Brooklyn.

The Wire

Drama | serie | 2003

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie