Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nu te zien op Viaplay: vijf seizoenen van Animal Kingdom

Series | 1 jaar geleden | Judith Regeling

©
Foto: Turner Entertainment Networks
©
Foto: Turner Entertainment Networks

Op streamingdienst Viaplay vliegen de beste series en films van over de hele wereld je om de oren, maar welke mag je nu echt niet missen? Wij vertellen je vandaag alles over: Animal Kingdom.

Advertisement

Mocht het wat voor je zijn, heb je genoeg te bingewatchen. Viaplay heeft namelijk de rechten van seizoen één t/m vijf!

Animal Kingdom 

Animal Kingdom focust zich op de 17-jarige Joshua ‘J’ Cody (Finn Cole), die na de dood van zijn moeder noodgedwongen intrekt bij zijn wilde familie. Hij wordt meegetrokken in hun uitbundige levensstijl, maar al snel komt hij erachter dat zij het niet zo nauw nemen met de wet. De Cody’s nemen namelijk deel aan tal van criminele activiteiten en plegen overvallen alsof het niets is. De vraag is: wat wordt Joshua’s rol hierin? Kan hij zijn familie, onder leiding van de bikkelharde Janine ‘Smurf’ Cody (Ellen Barkin) laten inzien dat het ook anders kan? Of moet hij er wel in meegaan om te kunnen overleven?

Australische thriller

Deze spannende dramareeks staat niet geheel op zichzelf. Regisseur Jonathan Lisco paste het idee van de serie aan op de Australische (en gelijknamige) film uit 2010. Toch kennen de film en de reeks ook nog genoeg verschillen. Eén daarvan heeft alles te maken met Ellen Barkins karakter Janine ‘Smurf’ Cody. Waar zij in de film een kleine rol heeft, kunnen de seriekijkers niet om haar heen. Al vanaf aflevering één is duidelijk dat je met deze krachtige en manipulatieve vrouw geen spelletjes moet spelen. Dat kan je namelijk je leven kosten. En hoe!

Spanningsvolle verhaallijnen 

Nu vraag je je vast af waarom je deze reeks – in totaal bestaande uit zeven seizoenen - echt niet mag missen. Dat kunnen wij je wel vertellen, maar de reacties van anderen spreken boekdelen. “Ondanks dat de cast grotendeels bestaat uit onbekende acteurs, slaagde de show erin om kijkers naar binnen te zuigen”, zo circuleert het op website RottenTomatoes. “Met gelikte productiewaarden, prima uitvoeringen, strakke regie en spanningsvolle verhaallijnen.” Als dat niet genoeg zegt, weten wij het ook niet meer.

De eerste vijf seizoenen van Animal Kingdom zijn nu te zien via Viaplay.

Animal Kingdom

Misdaad | serie | 2016

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie