Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nu te zien op Viaplay: de intense en sfeervolle dramaserie Fenris

Series | 2 maanden geleden | Judith Regeling

©
Foto: Viaplay Group
©
Foto: Viaplay Group

Bereid je voor op een gloednieuwe, intense en sfeervolle dramaserie. Viaplay heeft namelijk zojuist de eerste aflevering online gezet van Fenris, een Noorse reeks over mysterieuze verdwijningen in een afgelegen, door wolven bewoond bos aan de Zweedse grens.Advertisement

De serie met tal van Noorse toptalenten is exclusief te zien bij streamingdienst Viaplay. Wij leggen je hieronder uit waarom je hem niet mag missen!

Ida Elise Broch

De zesdelige reeks Fenris neemt de kijker mee naar een Noors dorpje, vlakbij de grens met Zweden. Daar, in een afgelegen en door wolven bewoond bos, verdwijnt een jongetje spoorloos. Onmiddellijk gaan de geruchten rond dat hij gedood zou zijn door wolven. Maar is dat ook zo? Bij bioloog Emma Salomonsen (Ida Elise Broch), die toevallig in de buurt is, beginnen de twijfels toe te slaan wanneer ze de bebloede jas van het jongetje ontdekt in het huis van haar vader, een controversiële wolvenonderzoeker. Heeft hij er iets mee te maken?

Fenris (2022)

Lang de tijd om dat te vragen heeft ze niet, want al snel verdwijnt hij ook spoorloos. Emma moet er dan ook alles aan doen om te vertrouwen op haar instincten en haar kennis om de waarheid voor eens en altijd boven tafel te krijgen. Wie weet is dit namelijk nog het begin en duurt het niet lang meer voor het volgende slachtoffer valt...

Heerlijk spannend

De hoofdrolspeelster van deze serie, Ida Elise Broch, twijfelde geen moment toen ze het script onder ogen kreeg. "Ik werd helemaal in beslag genomen toen ik het script voor het eerst las", zo vertelde ze in aanloop naar de première. "Het was zo spannend dat ik het gewoon niet kon neerleggen. Emma is een raadsel en doet me een beetje denken aan Hedda Gabler van Ibsen, op wie ik mijn rol ook heb gebaseerd oftewel: ongenaakbaar en uiterst complex."

Fenris is vanaf nu wekelijks te zien op Viaplay.