Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dure Noorse oorlogsfilm Krigsseileren naar Netfix

Series | 21 dagen geleden | Irma Tomas

De Noorse film Krigsseileren was vorig jaar een enorme bioscoophit in Noorwegen. De film is in april in twee delen te zien op Netflix. 

Het oorlogsdrama is de duurste Noorse filmproductie ooit en verschijnt nu als miniserie bij Netflix.

Schipper

Alfred (Kristoffer Joner) is getrouwde schipper met een paar kinderen. Zijn beste vriend Sigbjørn (Pål Sverre Hagen) is ook een schipper. Wanneer het stel op zee is, breekt de Tweede Wereldoorlog uit en raken zij daarin verzeild wanneer ze worden gebombardeerd door de Duitsers. Slecht een handjevol van hen zal het overleven.

Bombardement

Thuis probeert Alfred's vrouw Cecilia (Ine Marie Wilmann) de boel bij elkaar te houden, maar wanneer de school van de kinderen wordt gebombardeerd, wordt het leven aan wal ook een stuk lastiger. Bovendien krijgen zij en Alfred geen contact met elkaar omdat alle communicatielijnen zijn doorgesneden. 

11 miljoen

Krigsseileren is een meeslepend oorlogsdrama die goed de hel van oorlog laat zien. De film kostte 11 miljoen dollar en is daarmee de duurste Noorse productie tot nu toe. 11 miljoen voor een film is eigenlijk nog een schijntje. Ter vergelijking: de Netflix-film Red Notice met Ryan Reynolds en Dwayne Johnson kostte 200 miljoen dollar. Maar dat was een hele dure. 

Krigsseileren staat op 2 april op Netflix.