Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Zin in een documentaire over een seriemoordenaar? Netflix heeft er weer eentje: Night Stalker

Series | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Seriemoordenaar Richard Ramirez terroriseerde halverwege de jaren tachtig Californië. Netflix heeft de documentaireserie Night stalker: The hunt for a serial killer voor ons in petto over deze griezel en dat betekent lekker kijken onder een dekentje.

Ramirez had het vooral voorzien op dames in Los Angeles en Californië. Hij brak 's nachts in, vermoordde de man des huizes vermoordde om vervolgens de aanwezige vrouwen te verkrachten en vaak te vermoorden. Veel enger wordt het niet. De media gaf hem daarop de bijnaam Night stalker.

Signalement

Richard Ramirez was niet lang actief voor een seriemoordenaar. Hij hield huis van juni 1984 tot augustus 1985 en in die tijd pleegde hij 13 moorden en deed hij nog eens talloze pogingen tot moord. De Amerikaan werd vrij snel gepakt omdat hij een aantal van zijn slachtoffers liet leven die vervolgens een prima signalement konden geven. Daar valt een les uit te trekken voor toekomstige seriemoordenaars. 

Niemand veilig

Wat Ramirez ook een bijzondere seriemoordenaar maakte, was dat hij geen onderscheid maakte in slachtoffers. Oude mensen, jonge mensen, mannen, vrouwen en zelfs kinderen, iedereen kon de volgende zijn. Juist dat aspect maakte dat niemand zich meer veilig voelde. 

Slachtoffer en agenten

In de Netflix-documentaire Night stalker: The hunt for a serial killer komen slachtoffers en de agenten die de zaak behandelden aan het woord. De jonge detective Gil Carrillo en de doorgewinterde agent Frank Salerno werkten samen dag en nacht aan de zaak.

Night Stalker: The hunt for a serial killer staat vanaf 13 januari op Netflix

Lees ook: onze review van Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

Night Stalker: The hunt for a serial killer

documentaire | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie