Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Night stalker en andere echte seriemoordenaars op Netflix

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Ben je dol op series én gefascineerd door seriemoordenaars? Wat Netflix betreft is dat een gouden combinatie. Deze documentaires, series en films over echte seriemoordenaars staan op je te wachten.

Night stalker: The hunt for a serial killer

In het midden van de jaren tachtig hield een seriemoordenaar de inwoners van Californië in zijn greep. Richard Ramirez sloeg toe onder mannen en vrouwen, en maakte in ruim een jaar tijd dertien dodelijke slachtoffers. De pers doopte hem 'Night Stalker'. In deze vierdelige documentaireserie vertellen twee detectives hoe ze hem wisten te vangen.

Zet Night stalker: The hunt for a serial killer op je kijklijst

Lees ook: Onze review van Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

The ripper

Amerika heeft bovengemiddeld veel seriemoordenaars, maar ook elders komen ze voor. Tijdens de jaren zeventig was het Engelse Yorkshire in de ban van een seriemoordenaar die het volgens de politie net als Jack the Ripper had voorzien op prostituees. Dat leverde hem de naam 'The Ripper' op. Ondanks een enorme opsporingsactie bleef hij schrikbarend lang op vrije voeten en stapelden de slachtoffers zich op.

Lees hier onze recensie over The ripper

Zet The ripper op je kijklijst

Conversations with a killer: The Ted Bundy tapes

In de jaren zeventig maakte Ted Bundy in de VS tientallen slachtoffers onder vrouwen en meisjes die hij ontvoerde, verkrachtte en vermoordde. Onder zijn knappe en charmante uiterlijk school dan ook een sadistische psychopaat. In deze documentaire hoor je de opnames van een interview met Bundy na zijn veroordeling, plus getuigenissen van slachtoffers, nabestaanden en rechercheurs.

Extremely wicked, shockingly evil and vile

Er zijn verschillende films en series gemaakt over Ted Bundy, maar deze is echt een aanrader. Dat is voor vooral te danken aan Zac Efron, die de seriemoordenaar overtuigend neerzet. Kijk vooral door tot en met de aftiteling, die laat zien hoe perfect sommige persmomenten met Bundy door Efron werden nagespeeld. 

Zet Extremely wicked, shockingly evil and vile op je kijklijst

Zodiac

De meeste seriemoordenaars worden vroeg of laat in de kraag gevat. Het dossier van de Zodiac Killer is echter nooit afgesloten. Rond 1970 sloeg hij toe in de omgeving van San Francisco, waarbij hij de politie en de pers tartte met gecodeerde boodschappen. In deze meesterlijke film van David Fincher (Seven) zie je hoe twee medewerkers van de San Francisco Chronicle (Jake Gyllenhaal en Robert Downey Jr.) en een rechercheur (Mark Ruffalo) zich in de zaak vastbijten.

Zet Zodiac op je kijklijst

Mindhunter

Na zijn fictieve Seven en het op feiten gebaseerde Zodiac was regisseur David Fincher nog niet klaar met de seriemoordenaar. In de Netflix-serie Mindhunter leggen agenten Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany) met de hulp van psycholoog Wendy Carr (Anna Torv) de basis voor een speciale afdeling van de FBI. Door het interviewen van seriemoordenaars hopen ze meer te leren over hun zieke geesten. De serie werd helaas geschrapt na twee seizoenen, die je kunt bekijken op Netflix.

Zet Mindhunter op je kijklijst

The confession killer

Was Henry Lee Lucas de meest ijverige seriemoordenaar aller tijden? Of gewoon een enorme fantast? Lucas bekende zo'n honderd moorden aan de Texas Rangers die hem verhoorden. Hij werd ter dood veroordeeld, maar in de jaren daarna ontstond er twijfel over zijn bekentenissen. Het bizarre verhaal van Henry Lee Lucas zie je in deze vijfdelige documentaireserie.

Zet The confession killer op je kijklijst

Night Stalker: The hunt for a serial killer

documentaire | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie