Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De leukste nieuwe films en series op Netflix in oktober 2023

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

Voor oktober heeft Netflix een lange lijst aan nieuwe films, series en documentaires gepland staan. En daar zitten heel wat hoogtepunten tussen. Het langverwachte derde seizoen van Lupin bijvoorbeeld en de horrorserie The Fall of the House of Usher. De Nederlandse film Crypto Boy staat ook nog op het programma. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Woensdag 4 oktober

BECKHAM

Documentairereeks over de indrukwekkende carrière van David Beckham. Vrouw Victoria komt aan het woord, net als oud-Manchester United trainer Alex Ferguson. Er is ook aandacht voor de enorme roem van het koppel inclusief de onvermijdelijke en stomvervelende paparazzi. 

Donderdag 5 oktober 

Lupin seizoen 3

In het begin van het derde seizoen zit waarin Assane (Omar Sy) ondergedoken op het platteland, ver van zijn vrouw en zoon. Assane besluit ze een voorstel te doen: weg uit Frankrijk en elders een nieuw leven beginnen. In de trailer te zien is hij nog veel meer van plan. Hij wil een prijzige zwarte parel stelen en kondigt de diefstal van tevoren nog aan ook. Daar moet natuurlijk meer achter zitten. 

Donderdag 5 oktober

Everything Now

Mia Polanco is een zeventienjarig meisje uit Londen dat zeven maanden in een kliniek doorbracht vanwege anorexia. Ze ontdekt dat haar vrienden die tijd juist doorbrachten met het opdoen van nieuwe ervaringen en kennis en dat ze achterloopt. Haar tienertijd vliegt voorbij. Daarop bedenkt Mia dat de beste manier om tijd in te halen een bucketlist is. 

Vrijdag 6 oktober

Maybe I Do 

In Maybe I Do wil Michelle (Emma Roberts) dolgraag trouwen. Zo graag zelfs dat ze haar vriend een ultimatum geeft. Hij krijgt 24 uur om te beslissen of hij met haar wil trouwen, zo niet, dan houdt ze de relatie voor gezien. Tijdens die 24 uur plannen Michelle en Allen een etentje met hun wederzijdse ouders die allemaal ergens in de zeventig zijn. De stellen blijken elkaar al te kennen omdat ze vreemd gaan met elkaar. Ai! En dat leidt natuurlijk tot conflicten. Richard Gere, Diane Keaton, Susan Sarandon en William H. Macy spelen de hoofdrollen. 

Zaterdag 7 oktober 

The Lost City

Sandra Bullock Loretta Sage, schrijfster van romans waarin de hoofdpersonages fantastische avonturen beleven, terwijl haar eigen leven ongelooflijk saai is. Maar daar komt verandering in. Loretta wordt ontvoerd door Abigail Fairfax (Daniel Radcliffe) die op jacht is naar een schat uit de verloren stad. En omdat Loretta daar ook het een of ander over heeft geschreven, is Abigail ervan overtuigd dat zij meer weet. De man die altijd de covers siert van haar romans, Alan (Channing Tatum), gaat samen met survival-expert Jack Trainer (Brad Pitt) op zoek naar Loretta. 

Zondag 8 oktober

Audrey

Documentaire over Audrey Hepburn die de oorlogsjaren in Arnhem met haar Nederlandse moeder doorbracht. Na de oorlog probeerde ze ballerina te worden en toen dat mislukte rolde ze in acteerwerk waarbij ze prompt een Oscar kreeg voor haar eerste grote rol in in 1953 in Roman Holiday. Andere bekende films als Breakfast at Tiffany's en My Fair Lady volgden. En passant werd Audrey dankzij de jurken van de Franse modeontwerper Hubert de Givenchy ook nog een stijlicoon. En na haar acteercarrière maakte ze zich nuttig als ambassadeur voor Unicef. 

Woensdag 11 oktober

Pacto de Silencio

Mexicaanse serie over Brenda, die een groot succes is op social media met haar vele volgers. Maar Brenda wil eigenlijk maar een ding: weten wie haar moeder is. Het gaat tussen vier vrouwen, maar die hebben een pact van stilzwijgen gesloten.

Donderdag 12 oktober 

The Fall of the House of Usher

De nieuwe serie van Mike Flanagan is gebaseerd op het werk van de 19de-eeuwse Amerikaanse horrorschrijver Edgar Allen Poe. Dit verhaal draait om een familie in een groot oud huis dat niet het beste voorheeft met de bewoners.

Vrijdag 13 oktober

Fair Play

In Fair Play zijn Luke (Alden Ehrenreich) en Emily (Phoebe Dynevor) verloofd en allebei werkzaam voor een groot hedgefund in New York waar het er niet zachtzinnig aan toegaat. Hun liefde houden ze daarom maar geheim. Wanneer Emily een promotie krijgt die Luke eigenlijk had verwacht, nemen de spanningen in de relatie toe. Zeker wanneer Emily zich probeert te bewijzen tegen haar mannelijke collega's die aannemen dat ze haar baan heeft gekregen door zich omhoog te slapen. Ze behandelt Luke op de werkvloer als een voetveeg en dan is het maar de vraag of hun relatie het überhaupt overleeft. 

Vrijdag 13 oktober 

Konferensen/The Conference

Stel, je gaat op een teambuilding-uitje waar geen wifi is. Dat is op zich al een nachtmerrie maar dan worden er ook nog collega's vermoord. Het gebeurt in de Zweedse film The Conference. Gelukkig valt er ook wat te lachen. 

Dinsdag 17 oktober

The Devil on Trial

Op 16 februari 1981 stak de 19-jarige Arne Cheyenne Johnson zijn 40-jarige werkgever Alan Bono dood met een zakmes. En daarna beweerde hij dat niet hij maar de duivel de moord had gepleegd. Voordat Johnson de moord pleegde was hij een volstrekt normale tiener die helemaal niets op zijn kerfstok had. Maar een paar maanden voor zijn gewelddadige uitbarsting gebeurden er vreemde dingen. De advocaat van Johnson beweert in deze true crime-serie dan ook dat de duivel schuldig is. 

Donderdag 19 oktober 

Crypto Boy

Nederlandse film over Amir die een bezorger is in Amsterdam-Oost. Hij fietst bestellingen rond voor Burrito, het slechtlopende restaurant van zijn vader Omar. Amir ziet dat de hele buurt verhipt en dat Burrito niet tussen alle nieuwe sushi- en koffietenten past. Zijn idee is om Burrito moderner te maken maar daar wil zijn pa niks van weten. Omar vindt zijn zoon maar een nietsnut. Als ze Burrito en hun woning definitief dreigen te verliezen ziet Amir een kans de boel te redden met investeringen in crypto-geld. Hij verliest zich helemaal in de snel groeiende crypto start-up terwijl Omar met argusogen toekijkt. 

Donderdag 19 oktober 

Neon

Komedie over drie vrienden die van een klein plaatsje in Florida naar Miami verhuizen om het te maken in de wereld van de reggaeton. Maar de muziekindustrie is harder dan ze dachten. 

Donderdag 19 oktober 

Bodies

De Britse misdaadserie beslaat meer dan 150 jaar, van 1890 tot 2053. Dat werkt als volgt: wanneer een lichaam wordt gevonden in Londen, denkt rechercheur Shahara Hasan dat het om een 'gewone' moordzaak gaat. Maar zij weet niet dat precies hetzelfde slachtoffer op dezelfde plek verschijnt op nog drie andere data: in 1890, tijdens de Tweede Wereldoorlog en dertig jaar in de toekomst. Het blijkt om een sinister complot te gaan dat het voortbestaan van het Verenigd Koninkrijk bedreigt.  

Vrijdag 20 oktober 

Creature

Turske Frankenstein-serie over Ziya, een avontuurlijke student medicijnen in het Ottomaanse Rijk die dolgraag een medicijn wil vinden voor ingewikkelde ziekten. De enige die dat begrijpt is dokter ?hsan. De twee gaan samen aan de slag maar zullen een hoge prijs betalen voor het experiment dat ze aangaan. 

Vrijdag 20 oktober

Old Dads

Comedian Bill Burr speelt, Jack, een man met een woedebeheersingsprobleem die pas op zijn 46ste vader werd en zich totaal niet thuis voelt tussen de veel jongere vaders op school. En dan heeft de directrice ook nog eens de pik op hem. Hij en zijn beste vrienden verkopen hun bedrijf aan een jonge gast die het bedrijf binnen de kortste keren verandert in een 'genderneutraal, co2-vrij, lifestylemerk', waardoor de mannen zich ineens dinosaurussen voelen. 

Vrijdag 20 oktober

Élite seizoen 7

In het zevende seizoen zullen weer heel wat nieuwe gezichten hun intrede doen, maar we gaan in ieder geval één oude bekende terugzien. Omar Ayuso keert terug als Omar Shanaa.

Vrijdag 20 oktober 

Surviving Paradise

Twaalf kandidaten betreden een prachtige villa om 'de zomer van hun leven' te beleven met een overvloed aan alcohol, eten en luxe speeltjes. Wat ze niet weten is dat maar de helft van hen in de villa mag blijven. De andere helft is veroordeeld tot een primitief leven in een bos, vlak onder de villa. Ze kunnen hun lekkere leven blijven leiden als ze genoeg stemmen krijgen van de anderen en bondjes sluiten. En de mensen in het bos, kunnen terugkeren naar het luxe leventje als ze opdrachten winnen en hun mede-kandidaten vinden dat ze het verdienen om terug te komen. 

Vrijdag 20 oktober 

Doona!

Zuid-Koreaanse serie over Joon die naar de universiteit gaat en ontdekt dat de prachtige ex-beroemdheid Duna onder hem woont. Hij probeert haar eerst te ontlopen maar wordt steeds nieuwsgieriger naar haar mysterieuze leven. 

Woensdag 25 oktober

Life on Our Planet

Het leven op aarde, vanaf het begin, tot vandaag. Als het om dieren gaat, tenminste. En ja, daar zitten ook dinosauriërs bij, gemaakt met AI. Morgan Freeman verzorgt het commentaar. 

Vrijdag 27 oktober

Pain Hustlers

De ongeschoolde, alleenstaande moeder Liza Drake (Emily Blunt) heeft een lullig baantje bij een bijna failliete apotheek. Liza is slim en ze weet de boel om te draaien en van de apothek een succesvol bedrijf te maken. Maar daardoor komt ze in een criminele samenzwering terecht.