Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nieuw seizoen van Winning Time over de Los Angeles Lakers is nu te zien op HBO Max

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

In het tweede seizoen van Winning Time: The Rise of the Los Angeles Lakers Dynasty staat de periode tussen 1980 en 1984 centraal.

Een van de eerste series die bij de lancering van HBO Max in Nederland in première gingen was Winning Time: The Rise of the Los Angeles Lakers Dynasty. Dit uitbundige sportdrama laat zien hoe basketbalclub Los Angeles Lakers in de jaren 70 en 80 dankzij spelers als Magic Johnson en Kareem Abdul-Jabbar opklom naar de hoogste regionen van de NBA. 

Winning Time

Er werden veel grote namen aangetrokken om de spelers, trainers en managers van de LA Lakers te spelen.  De hoofdrol is voor John C. Reilly als eigenaar Jerry Buss. Jason Clarke speelt basketballegende Jerry West en Adrien Brody is trainer Pat Riley. Ook Jason Segel, Julianne Nicholson en Tracy Letts zijn van de partij. Quincy Isaiah en Solomon Hughes spelen Magic Johnson en Kareem Abdul-Jabbar.

Kritiek

Overigens waren de geportretteerde spelers zelf niet erg positief over Winning Time. Johnson en Abdul-Jabbar vonden de serie niet accuraat en Jerry West vond zijn personage wel erg opvliegend. HBO herinnerde de spelers er nog maar eens aan dat het een dramaserie is en geen documentaire...

Tweede seizoen

In het tweede seizoen van Winning Time: The Rise of the Los Angeles Lakers Dynasty staat de periode tussen 1980 en 1984 centraal. De climax is de confrontatie tussen Magic Johnson en Larry Bird, de grootste basketballers van hun tijd. Met zeven afleveringen is het seizoen iets korter dan het eerste. Als geheugensteuntje maakte HBO een trailer waarin het hele eerste seizoen nog eens handig is samengevat.

De eerste aflevering van seizoen twee van Winning Time: The Rise of the Los Angeles Lakers Dynasty kun je nu bekijken op HBO Max. De komende afleveringen verschijnen steeds op maandag.