Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Deze week nieuw op Netflix, Disney Plus, Ziggo en Prime Video

Series | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Ook in 2021 zitten de streamingdiensten niet stil. Deze eerste weken van het nieuwe jaar verschijnt er al weer veel moois.

Dinsdag 5 januari

History of swear words of Netflix

Hoe zijn scheldwoorden in ons vocabulaire beland? De geschiedenis van krachttermen als 'shit' en 'fuck' wordt uit de doeken gedaan door niemand minder dan Nicolas Cage in History of swear words. Natuurlijk gebeurt dat met een vette knipoog (zie de onderstaande trailer), maar de serie heeft ook een leerzame kant met uitleg van historici en etymologen. 

Zet History of swear words op je kijklijst

Dinsdag 5 januari

The wolf of Snow Hollow op Netflix

Een ondergesneeuwd plaatsje in Utah wordt opgeschrikt door een reeks gruwelijke moorden. Alles lijkt erop te wijzen dat er een weerwolf actief is in Snow Hollow, maar hulpsheriff John Marshall wil daar niks van weten. The wolf of Snow Hollow werd geschreven en geregisseerd door Jim Cummings, die ook de rol van John speelt. Net als zijn vorige comedy Thunder road is film weer doordrongen van Cummings' aparte gevoel voor humor. Zelf speelt de regisseur opnieuw een emotioneel gestoord personage. Veteraan Robert Forster is te zien in zijn laatste rol als Johns vader.

Zet The wolf of Snow Hollow op je kijklijst

Dinsdag 5 januari

Vikings seizoen 6B op Ziggo 

De fans van Vikings hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk krijgt het laatste seizoen van de serie zijn ontknoping. Seizoen zes telt twintig afleveringen, en werd in twee delen gehakt. In de laatste tien afleveringen van Vikings krijgt Ubbe in IJsland de waarheid over Kjetill te horen. Ivar beleeft ondertussen spannende tijden in Rus'. 

Zet Vikings op je kijklijst

Woensdag 6 januari

Surviving death op Netflix

Wat gebeurt er nadat we doodgaan? Religies en culturen hebben verschillende antwoorden op die vraag verzonnen, die geen van alle stand houden tegen wetenschappelijk onderzoek. Of is er toch ruimte voor twijfel? Met een vleugje wetenschap en een flinke scheut speculatie onderzoekt de zesdelige documentaireserie Surviving death bijna-doodervaringen, reïncarnatie en paranormale verschijnselen.

Zet Surviving death op je kijklijst

Donderdag 7 januari

Pieces of a woman op Netflix

In deze dramafilm krijgt een thuisbevalling een akelig staartje. Het ouderpaar Martha en Sean Carson (Vanessa Kirby en Shia LeBeouf) belandt in een crisis en Martha's moeder Sarah (Ellen Burstyn) klaagt de vroedvrouw aan. Deze Netflix-film van de Hongaarse regisseur Kornél Mundruczó kon wel eens hoge ogen gaan gooien bij de komende Oscarsuitreiking.

Zet Pieces of a Woman op je kijklijst

 
Vrijdag 8 januari

Lupin op Netflix

In deze nieuwe serie Netflix-serie speelt acteur Omar Sy een charmante meesterdief die een wel heel bijzondere erfenis kreeg. Deze Assane Diop heeft een boek dat hem onmetelijke rijkdom en een paar extra levens bezorgde. Twee dingen die altijd handig zijn, maar zeker in het geval van Assane die er alles aan doet om zijn vader te wreken die 25 jaar geleden stierf nadat hij werd beschuldigd van een misdrijf dat hij niet pleegde. 
 
 
 
Vrijdag 8 januari 

Dickinson seizoen 2 op Apple TV+

Serie over het leven van dichteres Emily Dickinson maar met een moderne twist. In het tweede seizoen staat ze nu op het punt echt beroemd te worden. En de Amerikaanse burgeroorlog komt angstig dichtbij. 
 
 
 
Maandag 11 januari 

American Gods seizoen 3 op Amazon Prime Video

Ook in het derde seizoen draait American Gods om de oorlog tussen de oude en de nieuwe goden, Shadow Moon weet inmiddels dat zijn baas Mr. Wednesday niet alleen de Noorse god Odin is, maar ook zijn vader. In dit seizoen probeert Shadow aan zijn lot te ontsnappen, terwijl Wednesday andere plannen voor hem heeft.

Zet American Gods op je kijklijst

 
 
Vrijdag 15 januari 

WandaVision op Disney+

In WandaVision keren Elizabeth Olsen en Paul Bettany terug als Wanda Maximoff en Vision uit de Avengers-films. Een beetje vreemd, omdat Wanda, ook bekend als Scarlet Witch, om het leven kwam in Avengers: infinity war. Maar er gebeuren wel meer rare dingen in WandaVision. In de trailer lijken Wanda en Vision gevangen te zitten in een Amerikaanse comedyserie uit de jaren vijftig. De twee vormen een echtpaar, met Wanda als stralende retro-huisvrouw in een zwart-wit wereld. Of niet?
 
 

Dickinson

komedie | serie | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Lupin

misdaad | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie