Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Deze week nieuw op Netflix, Disney+, Prime Video en Ziggo

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Deze week pakt Netflix uit met onder meer een nieuwe actiefilm en gaat Disney+ eindelijk van start met zijn eerste Marvel-serie. Dit zijn de titels die komende week je aandacht verdienen.

Woensdag 13 januari

Night stalker: The hunt for a serial killer op Netflix

Heb je ademloos gekeken naar de Engelse documentaire The ripper op Netflix? Dan heeft de streamingdienst deze week alweer een nieuwe docuserie voor je, ook over een seriemoordenaar. Richard Ramirez sloeg in de jaren tachtig toe in Californië. De engerd, die in de pers The night stalker werd genoemd, vermoordde in korte tijd dertien mensen. In de vierdelige documentaire komen de betrokken rechercheurs en slachtoffers die hun ontmoeting met Ramirez kunnen navertellen aan het woord.

Lees ook: Onze review van Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

Zet Night stalker: The hunt for a serial killer op mijn kijklijst

Vrijdag 15 januari

WandaVision op Disney+

In WandaVision keren Elizabeth Olsen en Paul Bettany terug als Wanda Maximoff en Vision uit de Avengers-films. Een beetje vreemd, omdat Vision om het leven kwam in Avengers: Infinity war. Maar er gebeuren wel meer rare dingen in WandaVision. In de trailer lijken Wanda en Vision gevangen te zitten in een Amerikaanse comedyserie uit de jaren vijftig. De twee vormen een echtpaar, met Wanda als stralende retro-huisvrouw in een zwart-wit wereld. Of niet?

Zet WandaVision op mijn kijklijst

Outside the wire op Netflix

In de nabije toekomst wordt dronepiloot luitenant Harp (Damson Idris) het strijdperk ingestuurd. Zijn nieuwe commandant kapitein Leo (Anthony Mackie, die je kent als Falcon uit de Avengers-films) kan hem goed gebruiken op een speciale missie om een doorgedraaide krijgsheer uit te schakelen. Dan ontdekt Harp dat er iets bijzonders aan de hand is met zijn commandant. We verwachten lekker veel actie en special effects in deze sf-oorlogsfilm.

Zet Outside the wire op mijn kijklijst

One night in Miami op Amazon Prime Video

Het is wel vaker gedaan: een hypothetische ontmoeting tussen een aantal historische personages. In One night in Miami zijn het activist Malcolm X, bokser Muhammad Ali, footballspeler Jim Brown en zanger Sam Cooke die elkaar in 1964 ontmoeten in een motelkamer in Miami. Deze verfilming van het toneelstuk van Kemp Powers kreeg zeer goede kritieken. De première op Prime Video is slim getimed, want het filmprijzenseizoen staat voor de deur. 

Zet One night in Miami op mijn kijklijst

Dawson's Creek op Netflix

Een stukje nostalgie voor de dertigers onder ons: Dawson's Creek komt naar Netflix! De tienerserie liep van 1998 tot en met 2003 en was destijds behoorlijk baanbrekend. Mocht je de serie destijds gemist hebben: Dawson's creek draait om een aantal hechte vrienden tijdens hun tijd op de middelbare school en college. De centrale personages zijn Dawson (James Van Der Beek), Joey (Katie Holmes), Pacey (Joshua Jackson) en Jen (Michelle Williams). Later krijgt ook Jack (Kerr Smith) een belangrijke rol in de serie.

Zet Dawson's Creek op mijn kijklijst

Disenchantment seizoen 3 op Netflix

Matt Groenig, de bedenker van The Simpsons en Futurama, maakte exclusief voor Netflix de animatieserie Disenchantment. In het koninkrijk Dreamland beleeft de rebelse prinses Bean avonturen met de elf Elfo en haar persoonlijke demon Luci. Seizoen drie staat vanaf vrijdag voor je klaar.

Zet Disenchantment op mijn kijklijst

Zondag 17 januari

Tully op Netflix 

Ben je nog een beetje getraumatiseerd door de heftige bevalling in Pieces of a woman? Dan heeft Netflix komende week een wat luchtigere film voor je over een zwangerschap die een stuk voorspoediger verloopt. Als jonge moeder zit Marlo (Charlize Theron) er na de bevalling echter flink doorheen, en kan ze wel wat hulp gebruiken. Die verschijnt in de vorm van een nanny genaamd Tully (Mackenzie Davis). Tully is een prettig comedydrama met een verrassing in zijn staart.

Zet Tully op mijn kijklijst

Maandag 18 januari

Crack: Cocaine, corruption & conspiracy op Netflix 

Begin jaren tachtig trok de nieuwe, verslavende drug crack een vernietigend spoor door Amerikaanse steden. De impact was zo groot dat de gevolgen tientallen jaren later nog worden gevoeld. Deze Netflix-documentaire onderzoekt de oorzaak van de crisis en laat zien hoe vooral zwarte Amerikanen het hardst werden getroffen.

Zet Crack: Cocaine, corruption & conspiracy op mijn kijklijst

 

Woensdag 20 januari

RBG op Netflix

De vorig jaar overleden Ruth Bader Ginsburg was een baanbrekende jurist en een bijzondere vrouw, die het tot het Amerikaanse Hooggerechtshof wist te schoppen. Deze documentaire vertelt over het leven en de carrière van deze onvermoeibare voorvechter voor de rechten van de vrouw.

The Minister op Ziggo

De populistische politicus Benedikt Rikarosson (Olafur Darri Olafsson) schopt het in deze achtdelige dramaserie tot premier van IJsland. Dan blijkt dat hij mentaal niet helemaal lekker in elkaar zit. Zijn politieke collega's zijn in rep en roer terwijl ze koste wat het kost proberen om de gemoedstoestand van de premier geheim te houden voor de buitenwereld.

Outside the wire

actie | film | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie