Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix maakt serie over de foute en flamboyante zakenman Bernard Tapie

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Bernard Tapie is een beetje de Silvio Berlusconi van Frankrijk. De in 2021 overleden Fransman maakte furore als zakenman, eigenaar van sportclubs en als politicus. En hij was ook niet helemaal zuiver op de graat. Dat alles komt voorbij in de serie Class Act

Tapie, die aan het begin van zijn carrière televisies verkocht, was eigenaar van een wielerploeg waarmee hij in de jaren tachtig tweemaal de Tour de France won. Daarna begaf hij zich in de voetbalwereld. Hij werd voorzitter van Olympique de Marseille dat prompt vijf keer achter elkaar landskampioen werd en in 1993 zelfs de Champions League won. 

Gesjoemel

Vlak daarna  werd Tapie beschuldigd wegens gesjoemel bij wedstrijden. De Franse voetbalbond degradeerde Olympique naar de Ligue II. De Parijzenaar was ook nog een tijdje eigenaar van Adidas en werd na de verkoop beschuldigd van fraude met de aandelen, maar daarvan werd hij later vrijgesproken. Na zijn sportcarrière werd Tapie ook nog minister voor Stadszaken onder François Mitterrand, hij acteerde en zong af en toe een moppie.

13 september

Tapie wordt in Class Act gespeeld door Laurent Lafitte. De makers van de serie informeerden Tapie voor zijn dood in 2021 dat ze werkten aan een serie over zijn leven. Daar was de Fransman niet blij mee. 

Class Act staat woensdag 13 september op Netflix.