Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Netflix maakt documentaire over Woodstock '99

Series | 8 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: YouTube
©
Foto: YouTube

Woodstock 1969 was een legendarisch muziekfestival. In 1999 werd het idee opgevat dat nog eens dunnetjes over te doen. Maar Woodstock '99 liep volledig uit de klauwen. Genoeg reden voor Netflix om een docuserie te maken.

In 1969 was het nog 'peace en love' dat de boventoon voerde. Janis Joplin, Jimi Hendrix, The Who en nog veel meer beroemde artiesten traden op en het publiek bestond uit wiet-rokende hippies. 

400.000 mensen

In 1969 werd Woodstock '99 georganiseerd in New York met artiesten als The chemical brothers en Metallica. In vier dagen tijd kwam en 400.000 bezoekers langs die iets minder op hadden met 'peace en love'. 

Gedurende de vier dagen liep de spanning steeds meer op. De wc's stroomden over zodat het halve veld vol lag met poep en pies, het eten en drinken was te duur waardoor bezoekers de boel maar gingen plunderen. Overal werd brand gesticht, vrouwen werden aangerand en verkracht en mensen gingen met elkaar op de vuist. Vooral de optredens van Limp Bizkit en The red hot chili peppers gooiden olie op het vuur. 

Fyre

Genoeg materiaal om een serie van te maken. En als die maar half zo goed wordt als de documentaire Fyre, the greatest festival that never happened, dan hebben wij er alvast veel zin in. 

Wanneer de documentaire over Woodstock '99 te zien is, is nog niet bekend.