Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix is het zat: alleen nog met vaccinatie op de filmset

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Het was de afgelopen weken weer flink raak: de ene na de andere film- en tv-productie moest worden stilgelegd vanwege coronagevallen. Netflix heeft er nu genoeg van en verplicht vaccinatie voor iedereen op en rond de set.

De deltavariant van het coronavirus grijpt om zich heen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Zodra er corona wordt geconstateerd op een filmset, moet de productie direct worden stilgelegd. Dat is een financiële tegenslag voor de studio, maar ook een domper voor jou als kijker. Zo duurt het namelijk alleen nog maar langer voordat je favoriete serie weer te zien is.

Bridgerton

Vooral de laatste weken lopen de coronabesmettingen op de set aardig uit de hand. Onder andere American Horror Story, Westworld en de Game of Thrones spin-off House of the Dragon werden getroffen. Netflix zag besmettingen op de set van Matilda en Bridgerton, en moest de opnames voor de series stilleggen.

Alleen in VS

Met een verplicht vaccinatiebewijs voor de acteurs en iedereen die met hen in contact komt, hoopt Netflix herhaling te voorkomen. De regel geldt alleen in de VS en heeft dus geen invloed op de series die worden opgenomen in Engeland, zoals Bridgerton. Netflix studeert op de mogelijkheid om de regel ook daar in te voeren.