Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Wie is wie in de Netflix-serie The Diplomat?

Series | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De politieke thriller The Diplomat is de nieuwe hit op Netflix. In de miniserie speelt Keri Russell de hoofdrol als ambassadeur in Engeland. Maar waar ken je haar en de rest ook alweer van?

Keri Russell speelt Kate Wyler

Keri Russell
Keri Russell

Keri Russell is het personage naar wie The Diplomat is vernoemd. Ze werkte in het verleden achter de schermen van de Amerikaanse overheid, heeft veel kennis over Iran en wordt tot haar verbazing benoemd tot ambassadeur van Groot-Brittannië. Dat is een veel formelere functie dan ze is gewend en Kate gaat dan ook als een olifant door een porseleinkast. 

Keri Russell kun je kennen van de serie Felicity en natuurlijk van de veelgeprezen serie The Americans. Ze was ook te zien in Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker.

Rufus Sewell speelt Hal Wyler

Rufus Sewell
Rufus Sewell

Hal is een geval apart. Hij is ex-ambassadeur, heeft een enorm netwerk, maar door zijn gedrag verbrandde hij ook veel schepen achter zich. Nu moet hij zich verzoenen met een rol als tweede viool en dat valt hem niet gemakkelijk. Daarbij is het huwelijk van de Wylers ook op de klippen gelopen. Kate wil eigenlijk zo snel mogelijk van hem af. Of toch niet?

Rufus Sewell is bekend van de film A Knights Tale en was te zien in flink wat tv-series waaronder The Marvelous Mrs. Maisel, and The Man in the High Castle.

Ato Esandoh speelt Stuart Hayford

Ato Esandoh

Stuart is in Engeland de rechterhand van Kate. Hij werkt op de Amerikaanse ambassade in Londen en moet Kate wegwijs zien te maken. 

Ato Esnadoh was eerder te zien in de Netflix-serie Altered Carbon. Hij zat ook in Jason Bourne, Garden State en Blood Diamond.

Lees ook onze recensie over The Diplomat

David Gyasi speelt Austin Dennison

David Gyasi
David Gyasi

Dennison is de minister van Buitenlandse Zaken onder premier Trowbridge. Het is Dennisons belangrijkste taak om zijn niet zo tactvolle baas in toom te houden. Hij en Kate voelen zich tot elkaar aangetrokken en ze werken ook nog eens heel goed samen. 

Gyasi was al te zien in de films Interstellar en The Dark Knight Rises, in Cloud Atlas en Annihilation

Rory Kinnear speelt premier Nicol Trowbridge

Rory Kinnear
Rory Kinnear

Trowbridge is niet bepaald de meest genuanceerde premier ooit. Hij is licht ontvlambaar en moet flink beteugeld worden door Kate en zijn minister van Buitenlandse Zaken. 

Rory Kinnear speelde als eens premier in de serie Black Mirror, hij was ook te zien in de Bond-films Quantum of Solace, Skyfall, Spectre en No Time to Die.

Ali Ahn speelt Eidra Park

Ali Ahn
Ali Ahn

Eidra Park is de baas van de CIA in Londen en zij en Kate kunnen het prima samen vinden. Ze heeft een geheime relatie met Stuart. 

Ali Ahn speelde o.a. in de series Supernatural en Billions en binnenkort is ze te zien in Agatha: Coven of Chaos.

Michael McKean speelt president Rayburn

Michael McKean
Michael McKean

Na de 'America First'-jaren van Donald Trump, wil deze president niets liever dan Amerika's plek als wereldmacht weer innemen. Hij ziet Kate graag als zijn nieuwe vice-president. 

Michael McKean was o.a. te zien in de serie Better Call Saul

Miguel Sandoval speelt Miguel Ganon

Miguel Sandoval

Miguel Ganon is de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken en hij heeft wat moeite met de manier van werken die Kate erop na houdt. Zijn grote ambitie is president worden. 

Miguel Sandoval speelde in Jurassic Park, Spike Lee's Do the Right Thing en Clear and Present Danger.

The Diplomat

Drama | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie