Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix bestelt nieuwe lading Spaanse series en films

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Spaanse series scoren als een dolle op Netflix. De streamingdienst plaatste daarom weer een bestelling voor drie gloednieuwe series en twee films. Muy bien!

Spaanstalige series en films leveren Netflix niet alleen veel kijkers op in Spanje en Latijns-Amerika. Titels als La casa de papel en Elite groeiden wereldwijd uit tot hits. Blijkbaar zijn ondertitels niet zo erg als het verhaal maar pakkend genoeg is.

Lees hier welke Spaanse series op Netflix een tweede seizoen krijgen

En hier zie je welke tien Spaanse Netflix-series we eerder hebben getipt

Nieuwe series

Om de stroom van Spaanse titels op gang te houden bestelde Netflix weer een aantal veelbelovende series en films, werd deze week bekendgemaakt.

Baruca

In de zesdelige miniserie Baruca wordt een psychiatrische gevangenis omsingeld door criminelen die willen dat een gevaarlijke seriemoordenaar aan hen wordt overgeleverd. De gevangenisdirecteur weigert, en schakelt de hulp van zijn gedetineerden in terwijl de belegering voortduurt.

Intimidad

Intimidad volgt de levens van vier vrouwen die opeens in de publiciteit komen na het uitlekken van sekstape van een politicus met een veelbelovende toekomst.

Si lo hubiera sabido

De serie Si lo hubiera sabido (If Only) zou eigenlijk een Turkse Netflix-original worden. De Turkse overheid wilde echter geen toestemming geven om te filmen, omdat er een homoseksueel personage in voorkomt. Netflix verplaatste daarom de hele productie naar Spanje. De dertigjarige Emma heeft spijt van haar huwelijk met Nano en zou willen dat ze opnieuw kon kiezen. Dan belandt ze op magische wijze tien jaar terug in de tijd, en krijgt ze een tweede kans.

Nieuwe films

Op het filmfront kondigde Netflix twee nieuwe titels aan:

A través de mi ventana

A través de mi ventana is de verfilming van Ariana Godoys gelijknamige boek, dat een bestseller werd nadat ze het op het internet publiceerde. In het verhaal wordt Raquel tot over haar oren verliefd op haar buurman Ares, met wie ze nog nooit een woord heeft gesproken. Ze bedenkt een plan om hem voor zich te winnen.

Clara Galle en Julio Peña Fernández spelen Raquel en Ares in A través de mi ventana

Eres tú

In de romantische comedy Eres tú ontdekt de zestienjarige Javier iets merkwaardigs als hij zijn eerste kus krijgt: hij ziet precies hoe zijn toekomstige romance met het meisje zal verlopen. Dat kan handig zijn, maar ook een vloek. Het wordt in ieder geval heel raar nadat hij per ongeluk de vriendin van zijn beste makker zoent.

Nog meer moois

Daarnaast kondigde Netflix nog twee Spaanse realityshows aan en werd bekendgemaakt dat het tweede seizoen van El vecino (The Neighbor) op 21 mei van start gaat. Nog voor die tijd (30 april) kun je kijken naar de Spaanse miniserie El inocente, een misdaadthriller naar het boek The Innocent van Harlen Coben. De trailer zie je hier onder.