Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Voor deze Netflix-series valt in 2021 het doek

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Netflix lanceert in snel tempo nieuwe series, maar er wordt ook gesnoeid in de catalogus. Deze series beleven in 2021 hun laatste seizoen op Netflix.

Sommige series waar Netflix komend jaar een punt achter zet werden matig bekeken, terwijl andere juist erg populair zijn. Maar soms is het beter om op je hoogtepunt te stoppen, en in enkele gevallen houden series ermee op omdat de acteurs andere verplichtingen hebben. Onderstaande series krijgen in 2021 nog een laatste seizoen voordat het doek valt.

Lucifer

Voordat Lucifer bij Netflix terecht kwam had de serie er al drie seizoenen opzitten. Netflix blies de duivelse detective nieuw leven in en gaf hem twee extra seizoenen. Na een zesde seizoen van tien afleveringen is het afgelopen met Lucifer.

Ozark

Ozark is wel omschreven als een kruising tussen Breaking bad en Fargo, en een favoriet van veel Netflix-kijkers. Het vierde en laatste seizoen van Ozark krijgt meer afleveringen dan de voorgaande seizoenen: veertien in plaats van tien. Het seizoen wordt in twee delen gehakt. 

Better call Saul

Deze spin-off van Breaking bad heeft het langer uitgehouden dan die serie zelf. Better call Saul is een prequel, en kruipt steeds verder naar het punt waar Breaking bad ooit begon. De fans zijn dus heel benieuwd hoe de makers in dit zesde seizoen de twee series op elkaar gaan laten aansluiten. 

Dead to me

Helaas moeten we in 2021 ook afscheid nemen van Jen en Judy (Christina Applegate en Linda Cardellini), de vriendinnen tegen wil en dank uit Dead to me. Welke geheimen komen er in het derde en laatste seizoen nog uit de kast?

Grace and Frankie

Nog twee vriendinnen die het welletjes vinden. Grace en Frankie (Jane Fonda en Lily Tomlin) gooien na het zevende seizoen de handdoek in de ring. De laatste reeks afleveringen van Grace and Frankie had al in januari moeten verschijnen, maar moest worden uitgesteld door de coronaepidemie.

Lost in space

Ondanks het riante budget - en dat is ook wel aan de serie af te zien - kon Lost in space de Netflix-kijker maar niet boeien. Het was al verwonderlijk dat deze reboot van de klassieke jaren zestig-serie een tweede seizoen kreeg, maar na het derde seizoen zet Netflix er dan toch echt een punt achter.

Atypical

Door de gestaag groeiende groep fans en waardering van recensenten werd Atypical na een aarzelend begin toch nog een hit voor Netflix. In 2021 wordt dat beloond met een vierde seizoen, maar dat wordt wel tevens het laatste. We zijn benieuwd of het de autistische tiener Sam lukt om een plekje voor zichzelf te vinden in de wereld.

De rest

Ook de series F is for family, Feel good en The Kominsky method moeten na 2021 het veld ruimen. Tegenvallende belangstelling is een van de redenen.

Lees ook: De eerste serie die in 2022 stopt is ook al bekend

Ozark

misdaad | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Lucifer

misdaad | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie