Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Met deze Netflix-series maak je een frisse start in 2021

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Dat 2021 anders moet worden dan 2020 is iedereen duidelijk. Maar alle verandering is moeilijk. Netflix helpt een handje met deze series en documentaires voor een kalmere geest en een gebalanceerd leven.

Voel je je vaak gejaagd? Heb je een drang om alsmaar meer te doen en meer geld te verdienen om meer spullen te kopen? Haal eens diep adem en maak een einde aan de chaos in je hoofd en in je leven. Deze Netflix-series en documentaires helpen je om een gelukkiger mens te worden met minder stress, onnodige spullen en geldzorgen.

Headspace guide to meditation

Misschien ken je de Headspace meditatie-app al van je smartphone. Vanaf 2021 brengt het bedrijf zijn meditatieadvies -en training ook naar Netflix. De achtdelige serie Headspace guide to meditation helpt je op een niet-zweverige manier om je beter te concentreren, stress te vermijden en om te gaan met pijn en boosheid. De animaties leiden je door oefeningen die je eenvoudig in praktijk kunt brengen. Later in het jaar volgt ook een cursus met slaapadvies in Headspace guide to sleep.

Zet Headspace guide to meditation op je kijklijst

The minimalists: Less is now

In de loop van ons leven verzamelen we ongelooflijk veel spullen om ons heen. Vrienden Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus hebben besloten om daar niet aan mee te doen. Ze ontdekten dat ze met verrassend weinig bezittingen een bevredigend leven kunnen leiden. In de documentaire The minimalists: Less is now leggen ze uit hoe je kunt 'ontspullen'. Joshua en Ryan zijn ook te zien in de eerdere documentaire Minimalism: A documentary about the important things, die je ook op Netflix kunt bekijken.

Zet The minimalists: Less is now op je kijklijst

Tidying up with Marie Kondo

Opruimkoningin Marie Kondo is onverbiddelijk. Spullen waar je niet blij van wordt, moeten het huis uit. Met dit principe kamt ze woningen van de zolder tot de kelder door, en het resultaat is een opgeruimd, ordelijk en vooral veel prettiger huis. In Tidying up with Marie Kondo helpt ze ouders met kleine kinderen (notoire rommelmakers), kleinbehuisden en mensen met verzamelwoede.

Get organized

Ook beroemdheden kunnen enorme rommelmakers zijn. In de serie Get organized helpen opruimexperts Clea Shearer en Joanna Teplin sterren als Reese Witherspoon, Eva Longoria en Khloé Kardashian om orde te scheppen in de chaos in hun huis. Maar ook 'gewone' mensen en gezinnen krijgen advies voor een leger, aangenamer huis.

 

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Headspace Guide to Meditation

documentaire | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie