Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Tweede seizoen van de Netflix-serie Monster gaat over Lyle en Erik Menendez

Series | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

Het eerste seizoen van de dramaserie Monster ging over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer en zijn slachtoffers. Het tweede seizoen, Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, concentreert zich op twee broers die hun ouders vermoordden. 

Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story was behoorlijk gruwelijk omdat Dahmer minstens zestien mannen martelde, vermoordde en soms nog op at ook, en al die gruweldaden kwamen uitgebreid in beeld. Toch werd de serie enorm goed bekeken. 

Ryan Murphy

Maker Ryan Murphy kondigde al snel aan dat hij meerdere seizoenen over verschillende 'monsters' wel zag zitten en de keuze is gevallen op Lyle en Erik Menendez. Al is het woord 'monster' niet helemaal van toepassing op de broers. 

José en Kitty Menendez

Op de avond van 20 augustus 1989 belde de toen 21-jarige Lyle met 112 om te vertellen dat hij zijn ouders, Jose en Kitty Menendez vermoord had gevonden in hun huis in Beverly Hills. In maart werden hij en zijn 19-jarige broer Erik gearresteerd voor de moord. 

Misbruik

De verontwaardiging in de Amerikaanse pers en bij het publiek was groot. Hoe konden twee jongens die in weelde waren opgegroeid hun liefhebbende ouders zomaar afslachten? Bij het proces werd er veel duidelijk  over de motieven. Lyle en Erik werden vanaf hun zesde seksueel misbruikt door vader José, hij mishandelde de jongens ook fysiek en mentaal. Moeder Kitty wist van het misbruik, maar deed niets. Zij ging zelf ook gebukt onder haar dominante echtgenoot. 

Levenslang

De jury en rechter trokken zich niets van aan van de verzachtende omstandigheden. Beide broers werden veroordeeld tot levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating. Lyle en Erik zijn nu respectievelijk 55 en 51 jaar oud en slijten hun dagen nog steeds in de gevangenis.