Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze Netflix-serie wil je zien: Het bizarre verhaal van Billy Milligan

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Eind jaren zeventig wordt Billy Milligan opgepakt voor een aantal verkrachtingen, maar volgens de advocaten van de Amerikaan heeft niet hij de misdaden begaan, maar een van zijn andere 23 persoonlijkheden. Hoe dat zit zie je in Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan.

Inmiddels kennen we het meervoudigepersoonlijkheidsstoornis wel. Vooral uit Hollywood-films. Maar in de jaren zeventig had nog niemand van die stoornis gehoord. 

Meisje van 3

Dat Billy schuldig was aan de verkrachtingen, was al snel duidelijk, maar de Amerikaan had helemaal geen herinneringen aan de misdrijven. Bovendien leek zijn persoonlijkheid voortdurend te veranderen. En een van zijn slachtoffers vertelde dat hij praatte als een meisje van 3 jaar. Een heel stel psychologen stelden vast dat hij leed aan een meervoudigepersoonlijkheidsstoornis.

Verdediging

Zijn advocaten besloten de stoornis op te voeren als verdediging en Billy werd vrijgesproken van de misdrijven. Dat viel natuurlijk niet goed bij een groot deel van de bevolking. En nog steeds zijn er grote twijfels over dat oordeel. 

Was ie echt onschuldig?

In Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan praat de regisseur met Milligan's familie, vrienden, doktoren en rechtsgeleerden om de waarheid te achterhalen. Was Billy inderdaad onschuldig of gebruikte hij die meerdere persoonlijkheden als een smoes?  

Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan staat op 22 september op Netflix.