Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dit zijn de grote Netflix-hits van eind 2020: Bridgerton, The Queen's Gambit, Lupin en meer

Series | 3 maanden geleden | Jeroen de Goeij

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Wat zijn de grote hits op Netflix? De gigant licht een tipje van de sluier op. Bridgerton, The Queen's Gambit en Lupin. Maar ook 'buitenlandse' series doen het goed.

Hitlijsten zijn altijd leuk. En aangezien Netflix onlangs weer een rapport heeft gepubliceerd voor de aandeelhouders weten we nu (voor een klein deel) wat het goed doet op de streamingdienst.

De gebruikelijke verdachten staan op de lijst, maar ook een paar 'buitenlandse' hits waar het internationale publiek van smult. Misschien zorgen deze onbekendere titels nog voor inspiratie bij Nederlandse bingers.

Kijkcijfers Netflix

Met 200 miljoen abonnementen heeft Netflix eind 2020 een nieuw record gebroken. En al die mensen keken onwaarschijnlijk veel series en films.

Netflix heeft wel een bijzondere manier om de kijkcijfers te meten. Het gaat om een kijktijd van 2 (!) minuten – zodat ze zeker weten dat de ‘view’ geen ongelukje is. En ze meten over een periode van 4 weken.

Je kunt veel vinden van deze methode, maar dit zijn de cijfers waar Netflix mee rekent en daar moeten wij het mee doen. Komt nog bij dat Netflix lang niet alle cijfers onthult, alleen wat hieronder staat.

Populaire series Netflix

Lupin wordt de grootste klapper van allemaal. De Franse hitserie is nog niet zo lang te zien, maar Netflix verwacht de 70 miljoen te halen in de eerste 4 weken na release.

Ter vergelijking: de grootste seriehit tot nu toe was het fantasy epos The Witcher met een score van 76 miljoen 'views'.

Populaire films Netflix

Tijdens de Kerst heeft Netflix ook een paar populaire films gelanceerd. Wat daarnaast opvalt is dat George Clooney goede zaken deed met zijn sombere - en volgens ons niet zo goede - The Midnight Sky.

Ter vergelijking: de grootste filmhit tot nu toe was de actiefilm Extraction met een score van 99 miljoen 'views'.

Barbaren

drama | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Alice in Borderland

fantasy | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie