Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Niet schrikken: dit is je Netflix-jaaroverzicht

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Ben je benieuwd hoeveel uren je in het afgelopen jaar naar Netflix hebt gekeken en naar welke genres? Er is een manier om daar precies achter te komen.

Muziekdiensten zoals Spotify sturen hun abonnees aan het einde van het jaar een leuk overzicht van hun luistergedag van de afgelopen twaalf maanden. Ik het overzicht staat hoeveel uren er geluisterd is, en welke artiesten en genres favoriet waren. Netflix doet dat helaas niet. Toch is er een trucje om er achter te komen.

Netflix Wrapped

Gebruikers van de Chrome browser op de pc (Windows of MacOS) kunnen gebruik maken van een extensie genaamd Netflix Wrapped. Als je deze in je browser installeert en opstart, haalt hij je kijkgegevens van Netflix op. Daarna presenteert Netflix Wrapped je jaaroverzicht in leuke grafiekjes. Je ziet welke dagen van de week je het meest hebt gekeken en in welke maand je het meeste uren van je leven aan Netflix hebt gewijd.

Schrik niet

Wil je van tevoren een schatting doen van je Netflix-uren in 2020 om ze daarna te vergelijken met de harde feiten? Schrik dan niet als je meer het gekeken dan je dacht! En wat wordt je goede voornemen voor 2021? Minder Netflix kijken, of juist meer?

Druk

Omdat momenteel veel gebruikers proberen via Netflix Wrapped hun overzicht te raadplegen, heeft de extensie nogal last van drukte. Als je gegevens na een paar minuten nog niet zijn opgehaald, kun je het beter later nog eens proberen.