Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix heeft meer goed nieuws voor gamers

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers maakte Netflix nog wat meer bekend over zijn plannen op het gebied van games. De spellen van de streamingdienst zullen zijn inbegrepen bij je abonnement.

Eerder schreven we al over de plannen van Netflix om naast series, programma's en films ook games in de catalogus op te nemen. Gisteren lichtte de streamingdienst het tipje van de sluier nog wat verder op.

Inbegrepen

Wanneer Netflix met het aanbieden van games begint is nog niet bekend, maar wel duidelijk is dat het aanbod van spelletjes deel gaat uitmaken van de bestaande abonnementen. Je hoeft er dus geen extra abonnement voor af te sluiten, en ook niet per game een bedrag te betalen. Netflix concentreert zich in eerste instantie op de mobiele markt, dus games voor smartphones en tablets. Mogelijk gaat het bedrijf later kijken naar games voor consoles als Nnintendo Switch en Sony PlayStation.

Originals

In het verleden heeft Netflix al voorzichtig geëxperimenteerd met spellen die waren gebaseerd op Stranger Things en The Dark Crystal: Age of Resistance. Voor de streamingdienst is het voortbouwen op de populariteit van originele Netflix-titels een logische stap. Fans zouden waarschijnlijk smullen van games rond series als The Witcher, Shadow and Bone, Lupin of La casa de papel.

Abonnees

Door de coronaepidemie had Netflix in 2020 een recordjaar. Dit jaar is de groei wat minder, omdat mensen minder thuis zitten en de bioscopen weer open zijn, maar nog altijd kon de streamingdienst anderhalf miljoen nieuwe klanten noteren. Dat brengt het totale aantal Netflix-abonnees wereldwijd op ruim 209 miljoen.