Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix komt met grote lading Franse films en series

Series | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Precies een jaar nadat Netflix een kantoor in Parijs opende, presenteert het bedrijf grote plannen voor de Franse markt. Komend jaar zullen er maar liefst 27 originele Franse series, films en documentaires op Netflix verschijnen.

Nog niet alle titels zijn al bekend, maar een paar interessante films en series zijn al aangekondigd.

Films

Zo wordt A tombeau ouvert een Franse remake van de briljante Zuid-Koreaanse actiefilm A Hard Day uit 2014. Verder gaat Omar Sy (Lupin) een hoofdrol spelen in een vervolg op de succesvolle politiecomedy De l'autre côté du périph uit 2012, en komt er een vervolg op de Netflix-film Balle perdue (Lost Bullet, foto), die vooral in Frankrijk razend populair was.

Series

Bij de aangekondigde series klinkt Les sept vies de Léa interessant. In deze sf-fantasyserie keert een tiener terug naar het jaar 1991, waar ze elke ochtend wakker wordt in het lichaam van een andere persoon. In de thrillerserie Bendo moeten een tv-journalisten en haar zussen alles op alles zetten om twee miljoen euro terug te bezorgen bij een gevaarlijke drugsdealer.

Lees ook:
Dit zijn de 10 beste Franse films en series die je op dit moment kunt zien op Netflix

Franse kost

Omdat er op veel plekken in de wereld Frans wordt gesproken - natuurlijk in Frankrijk, maar ook in Canada en delen van Afrika - zijn Franstalige titels voor Netflix een interessante investering. Ook blijken veel niet-Franstalige landen best geïnteresseerd in Franse kost. Met de serie Lupin scoorde Netflix een wereldwijde hit, en natuurlijk hopen ze dat succes met de nieuwe lading films en series te herhalen.