Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix maakt dramaserie over Formule 1-coureur Ayrton Senna

Series | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP/AFP/Pascal Pavani, Jean-Loup Gautreau
©
Foto: ANP/AFP/Pascal Pavani, Jean-Loup Gautreau

Ver voor Max Verstappen was Ayrton Senna een van de grote sterren van het Formule 1-circus. De Braziliaan verongelukte lang geleden maar hij is nog niet vergeten. Netflix maakt een serie over zijn leven.

De serie Senna gaat uit acht delen bestaan en behandelt het leven van de coureur vanaf zijn debuut in de Formule 1 in 1984 tot de dag van zijn fatale ongeluk. 

Rampweekend

Ayrton Senna da Silva wordt beschouwd als een van de beste coureurs ooit. Hij werd driemaal wereldkampioen en schreef 41 Grand Prix op zijn naam. Aan zijn zegetocht kwam een eind op 1 mei 1994 toen hij op het circuit van Imola in de zevende ronde met 309 kilometer per uur een muur in reed.

Roland Ratzenberger

Het was sowieso een rampweekend bij de Grand Prix van San Marino. Een dag ervoor was de Oostenrijkse coureur Roland Ratzenberger al omgekomen tijdens de kwalificatie en vrijdag belandde Senna's landgenoot Ruben Barrichello in het ziekenhuis toen hij tijdens de traing op vrijdag crashte. 

Drie dagen van rouw

Senna was zo groot dat de Braziliaanse regering drie dagen van rouw afkondigde. Op de straten van zijn geboorteplaats Sao Paulo stonden drie miljoen mensen om afscheid te nemen van hun held. Daarna kreeg Senna een staatsbegrafenis. 

De serie over Senna behandelt ook zijn privéleven en de uitdagingen waar hij voor kwam te staan. Wanneer we de dramaserie kunnen verwachten is nog niet bekend.