Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dit keek Nederland in 2020 op Netflix

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Ook Netflix constateert dat 2020 een bijzonder jaar was. Dat blijkt uit het kijkgedrag van de Nederlandse abonnees, die extra behoefte hadden aan romantiek, kerstfilms, reality en K-drama.

Om te ontsnappen aan de coronanarigheid dook Nederland massaal in de films en series van Netflix. De absolute favoriet van 2020 was de Vlaams-Nederlandse serie Undercover, waarvan het tweede seizoen te zien was. Het Vlaamse taalgebruik was voor veel kijkers wel even wennen, en ook was niet iedereen blij dat er steeds een week gewacht moest worden op een nieuwe aflevering. Maar de serie stond het langst in de Netflix Top 10 en won de Guidinc. Award voor beste serie en favoriete koppel!

Romantiek

Ook populair waren de dramaserie White lines en de film Enola Holmes, die bij de top van 2020 hoorden Maar omdat het echte leven in 2020 al genoeg drama bood, vluchtte Nederland massaal in de romantiek. The kissing booth 2 en To all the boys: P.S. I still love you deden het beide erg goed.

To all the boys: P.S. I still love you

Nieuwe genres

Wat ons niet verrast is dat Nederland dit jaar veel behoefte had aan kerstfilms, zoals The princess switch: switched again, Operation Christmas drop en Christmas made to order. Wel opmerkelijk is dat de Nederlandse Netflix-kijker tijdens de lockdown nieuwe genres ontdekte. Vooral Koreaanse dramaseries deden het goed in deze periode. K-drama's die druk werden bekeken waren onder meer Crash landing on you en Kingdom. 

Crash landing on you

Documentaires

Natuurlijk hebben we een abonnement op Netflix vanwege de series en de films, maar er wordt in Nederland ook steeds meer gekeken naar documentaires. Tiger king was dit jaar de absolute koning op dit gebied. Ook Jeffrey Epstein: filthy rich, David Attenborough: a life on our planet en The social dilemma werden in 2020 verslonden.

Tiger king

Undercover

misdaad | serie | 2019

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie