Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nederlandse diplomaat uit Netflix-serie The Serpent bedolven onder interviewverzoeken

Series | 2 jaren geleden | Jorrit van Broekhoven

In de populaire Netflix-serie The Serpent is een hoofdrol weggelegd voor de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg. De echte Knippenberg in inmiddels 76 en de hele wereld wil hem interviewen.

In het midden van de jaren zeventig werkte Herman Knippenberg (zittend op de foto) als secretaris op de Nederlandse ambassade in Bangkok, Thailand. Hij legde het verband tussen een reeks moorden in verschillende Aziatische landen en kwam zo op het spoor van seriemoordenaar Charles Sobrahj. Deze staat centraal in de The Serpent, een coproductie van Netflix en de BBC.

Hier lees je onze recensie van The Serpent

Herman Knippenberg

Naast Sobrahj (een rol van Tahar Rahim) en diens handlanger Marie-Andrée Leclerk (Jenna Coleman) speelt ook Knippenberg een grote rol in de serie. De destijds 31-jarige diplomaat wordt gespeeld door de Britse acteur Billy Howle (rechts op de foto). In het Radio 2-programma Jan-Willem Start Op vroeg Jan-Willem Roodbeen aan Knippenberg of hij het niet vreemd vond om door een Engelsman te worden gespeeld.

Lees ook: Antwoorden op de vragen die je nog hebt na het kijken van The Serpent

Billy Howle 

"Daar was ik natuurlijk verbaasd over", laat Knippenberg weten vanuit Nieuw-Zeeland, waar hij sinds twintig jaar woont. Dat de keuze op de Britse Howle is gevallen is het resultaat van een machtsspel tussen de makers van de serie, de Britse BBC en het Amerikaanse Netflix. Maar de voormalig diplomaat was heel tevreden over de keuze: "Billy Howle geeft fantastische uitvoering aan de hoofdrol. Ik voelde de emotie mee."

Billy Howle als Herman Knippenberg in The Serpent

Nummer 23

Door de Netflix-serie krijgt Knippenberg, die als adviseur was verbonden aan de serie, veel verzoeken voor interviews. "U bent nummer 23", laat hij weten in de uitzending. Verder vertelt de diplomaat-speurder dat hij destijds echt zoveel rookte als in de serie ("Als ik uitging nam ik wee pakjes mee") en deelt hij een spannend moment van toen waarop hij vreesde voor zijn leven. Luister hier het hele interview:

Jan-Willem Start Op (vanaf 2 uur 23 minuten)