Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Earth Day komt eraan, en deze natuurdocumentaires verdienen je aandacht

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

In de aanloop naar Earth Day kun je op Netflix, Apple TV+ en Disney+ kiezen uit een schat aan natuurdocumentaires. Natuurlijk is er een hoofdrol weggelegd voor de geliefde programmamaker David Attenborough.

Op Earth Day staan we even stil bij het feit dat we met z'n allen op dezelfde aarde wonen. Daar is er maar één van, en dus moeten we er een beetje zuinig op zijn. Elk jaar wordt Earth Day gevierd op 22 april. 

The Year Earth Changed

In The Year Earth Changed vertelt David Attenborough hoe de natuur heeft gereageerd op het bijzondere afgelopen jaar. Door de coronacrisis werd er minder gevlogen, bleven containerschepen in de haven en waren de binnensteden vrij van forensen en hun auto's. Hierdoor kregen vogels, vissen en andere wilde dieren opeens meer ruimte. In deze documentaire levert dat heel bijzondere beelden op, die je doen afvragen of de natuur wel gebaat is bij een terugkeer naar 'normaal'.

De documentaire is vanaf vandaag te zien op Apple TV+. 

Life in Colour

In het dierenrijk zijn kleuren van levensbelang. Ze helpen dieren om voedsel te vinden en te voorkomen dat ze zelf in voedsel veranderen. Ook spelen ze een belangrijke rol in het zoeken en vinden van een partner. De driedelige natuurdocumentaire Life in Colour with David Attenborough is een kleurrijk spektakel dat de natuur op z'n allermooist laat zien.

Life in Colour with David Attenborough zie je op Netflix op Earth Day, 22 april.

Oscarnominatie

Een tijdje terug schreven we al over de beste natuurdocumentaires op Netflix. Een van deze films is My Octopus Teacher, waarin duiker Craig Foster een bijzondere vriendschap sluit met een octopus. De documentaire is genomineerd voor een Oscar. In nacht van zondag 25 op maandag 26 april zal blijken of hij die prijs in de wacht sleept.