Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nasrdin Dchar had rol in hitserie Mocro Maffia bijna geweigerd: 'Uren met Achmed Akkabi over gebeld'

Series | 4 maanden geleden | Janine van Rooden

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

Nasrdin Dchar vertolkt al vijf seizoenen lang de rol van Potlood in Mocro Maffia, maar het had niet veel gescheeld of hij was helemaal niet in de succesvolle Videoland-serie te zien geweest.

Dat onthult de acteur in de documentaire Mocro Maffia: Showrunner op Videoland.

Stigma

"Sinds ik ben begonnen met dit vak ben ik bezig geweest met het beeld wat er bestaat over Marokkanen, over mensen met een kleur. De rollen die we mochten spelen dat waren geen advocaten, chirurgen of rechters, dat waren altijd de terroristen of de dieven. Daar heb ik altijd 'nee' tegen gezegd", begint Nasrdin zijn verhaal.

Potlood

Toen mede-acteur en maker Achmed Akkabi hem vroeg om mee te doen aan Mocro Maffia moest Nasrdin hier dan ook goed over nadenken. "Ik las het script en in mijn ogen ging het richting dat stigma waar ik juist altijd vandaan ben gebleven en tegen heb gewerkt. Toen heb ik veel met Achie (Achmed Akkabi, red.) gebeld daarover. Echt uren, weet ik nog."

Lees ook: Nieuw seizoen Mocro Maffia bracht druk mee voor acteur Walid Benmbarek

Mocro Maffia

Toch zegt de acteur toe en daar is hij achteraf gezien blij om. "Even los van de vette serie die we gemaakt hebben is het nog zo veel meer aan de achterkant. De mensen die Achie gevraagd heeft voor de crew bijvoorbeeld. Dat zijn allemaal diverse mensen. Iets wat je je tien jaar geleden amper voor kon stellen, maar nu is het er en kun je er niet meer omheen. Ik denk dat deze serie dat ook heel erg laat zien. We zijn er! Je kan niet meer komen met: we kunnen ze niet vinden, die acteurs."

Mocro Maffia: Showrunner

De documentaire Mocro Maffia: Showrunner - over hoe de populaire serie wordt gemaakt en de rol van showrunner Achmed Akkabi hierbij - is nu te zien op Videoland