Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Drie series op Apple TV+ die een kans verdienen

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Bijna een jaar na de lancering van Apple TV+ is de streamingdienst nog niet het succes waar de iPhone-bouwer op hoopte. Toch zijn deze drie series het kijken waard.

Als je het afgelopen jaar een iPhone, iPad, Apple TV of Mac hebt gekocht, kun je een jaar gratis kijken naar Apple TV+. Dat is leuk, maar zeg nog niet meteen je Netflix-abonnement op.

Apple TV+

De catalogus van Apple TV+ is namelijk dun en de meeste titels kun je gerust laten schieten. Toch zitten er ook een paar pareltjes tussen. Deze drie series zijn aanraders - en zeker als het gratis is.

1: Mythic quest: Raven's banquet

Met zo'n titel lijkt het wel alsof Apple geen kijkers wil trekken, maar laat je er niet door afschrikken. Mythic quest: Raven's banquet is bedacht door het team achter de langlopende sitcom It's always sunny in Philadelphia en speelt zich af op het kantoor van een gamesstudio. De verwaande directeur Ian Grimm (Rob McElhenney) drijft zijn personeel tot wanhoop met zijn egotripperij.

De comedy heeft leuke personages, ijzersterke humor en een verhaallijn die mooi doorloopt in de negen afleveringen. Vergeet ook de bonusepisode niet, die tijdens de coronacrisis werd gemaakt.

2: Servant

Deze serie komt uit de koker van M. Night Shyamalan, de regisseur en schrijver van The sixth sense en het drieluik Unbreakable, Split en Glass. In Servant huren Dorothy en Sean Turner een nanny om voor hun baby te zorgen, maar de kleine Jericho is geen gewone pasgeborene. De serie is sfeervol en mysterieus, en vooral de door Shyamalan zelf geregisseerde afleveringen zijn sterk.

In een van de rollen zie je Rupert Grint, beter bekend als Ron uit de Harry Potter-films. Verder bestaat de cast uit Lauren Ambrose (Six feet under), Toby Kebbell (Kong: Skull island) en Nell Tiger Free (Myrcella Baratheon uit Game of thrones).

3: Ted Lasso

Een Amerikaanse comedy over een footballcoach die aan de slag gaat als trainer van een Brits eredivisie-elftal... is dat leuk? Verrassend genoeg wel. Jason Sudeikis (Horrible bosses) bedacht en speelt het personage Ted Lasso, en schreef ook mee aan de afleveringen. Hij draagt de serie en is tevens de voornaamste reden om te blijven kijken.

Apple heeft blijkbaar vertrouwen in Ted Lasso, want vijf dagen na de première werd al een tweede seizoen van de serie besteld.

Ted Lasso

komedie | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie