Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Ook Netflix stort zich op de krankzinnige true crime van de Murdaugh Murders

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

Het verhaal achter de familie Murdaugh is zo ongelooflijk dat de documentaires ons om de oren vliegen. Netflix is de volgende die zich op de Murdaugh-moorden stort. 

Investigation Discovery maakte vorig jaar een serie over de gebeurtenissen, HBO MAX volgde dat voorbeeld met Low Country: The Murdaugh Dynasty en nu kondigt ook Netflix een documentaireserie aan over Alex Murdaugh en zijn familie in Murdaugh Murders: A Southern Scandal

Het verhaal rond de familie is ingewikkeld dus let op: 

Advocaat Alex Murdaugh wordt ervan verdacht zijn 21-jarige zoon Paul en zijn echtgenote Maggie dood te hebben geschoten op 7 juni 2021. Murdaugh zelf zegt onschuldig te zijn en zijn rechtszaak is momenteel in volle gang. 

FRAUDE

Verschillende maanden na de moorden, werd Murdaugh uit zijn eigen advocatenkantoor gewipt omdat hij miljoenen dollars van cliënten in zijn eigen zak had gestoken. Dat was geen geld van rijke mensen maar vooral van wanhopige klanten die recht op schadevergoedingen hadden omdat bijvoorbeeld een operatie was mislukt. 

IN HOOFD GESCHOTEN

In september 2021 belde Murdaugh met noodnummer 911 en vertelde hij in het hoofd te zijn geschoten door een overvaller. Later veranderde hij zijn verhaal en zei dat hij een kennis had ingehuurd om hem dood te schieten zodat zoon Buster 10 miljoen kon erven om zijn studie te voltooien. 

Koninklijk

Voordat dit alles plaatsvond, was zoon Paul verantwoordelijk voor de dood van een van zijn vriendinnen omdat hij dronken een boot bestuurde. Daarnaast zou de familie ook schuldig zijn aan de moord op een tiener en hun huishoudster. En dan hebben we ook nog niet vermeld dat de familie Murdaugh een soort koninklijke status had in South Carolina. Alle mannen in de familie waren advocaat of officier van justitie. En vooral die laatsten hebben veel macht. Meer dan genoeg materiaal voor een geweldige true crime-serie. 

Murdaugh Murders: A Southern Scandal staat op 22 februari op Netflix