Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Miniserie The Comey Rule op Videoland

Series | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Showtime
©
Foto: Showtime

Vanaf 9 oktober staat The Comey rule op Videoland. De tweedelige miniserie gaat over het conflict tussen Donald Trump en voormalig FBI-directeur James Comey.

Het verhaal van Trump en Comey is in Nederland misschien niet zo bekend dus we doen een poging het duidelijk uit te leggen. De eerste aflevering van The Comey rule gaat over het gedoe rond de mails van Hilary Clinton. 

De e-mails van Hilary

De presidentskandidate gebruikte als minister van Buitenlandse Zaken (2009-2013) een privé-server voor haar zakelijke e-mails. Daarmee bracht ze de staatsveiligheid in het gevaar omdat er nogal wat geheime informatie tussen zat. De FBI besloot daarom 347.000 emails van Clinton te onderzoeken. In The Comey rule wordt nagegaan of de affaire van invloed is geweest op de verkiezingsuitslag in 2016. 

Stormachtige relatie

De tweede aflevering gaat over de stormachtige relatie tussen Comey en Trump en de eerste maanden van Trumps presidentschap – waar bondgenoten vijanden werden, vijanden vrienden werden en de waarheid af hing van aan wiens kant je stond. Comey werd in mei 2017 ontslagen door Trump. 

De hoofdrollen in de miniserie worden gespeeld door Jeff Daniels (Comey) en Brendan Gleeson (Trump). Ook Holly Hunter doet mee.