Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Miniserie over filmster en stijlicoon Brigitte Bardot op Netflix

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

Als er iemand een biografie verdient is het Brigitte Bardot wel. In de zesdelige Franse serie Bardot wordt de blonde superster gevolgd van haar tienerjaren tot haar status als een van de grootste sekssymbolen ter wereld.

Brigitte Bardot was niet alleen een filmster, ze was ook een stijlicoon. Nog steeds is het BB-ruitje een begrip, ze maakte de bikini populair en zorgde er eigenhandig voor dat er ballerina's bestaan. En dan hebben we het nog niet eens over de smokey eye en het kenmerkende wilde haar. 

Et Dieu... 

Eind jaren veertig is dat allemaal nog toekomstmuziek en verschijnt Brigitte voor het eerst op de cover van het tijdschrift Elle. Regisseur Roger Vadim zag meteen potentie en hij vroeg haar voor Et Dieu... Créa la Femme, een film die haar in een klap wereldberoemd maakte. 

Zoon Nicolas

Een zoon, meerdere stukgelopen huwelijken en 48 films later, besloot ze in 1973, op haar 40ste met pensioen te gaan. Zover loopt de serie niet door, die eindigt aan het begin van de jaren zestig, wanneer Brigitte net haar zoon Nicolas heeft gekregen. 

Julia de Nunez

Bardot wordt in de serie gespeeld door Julia de Nunez, die behoorlijk wat op de filmster lijkt, Victor Belmondo speelt Roger Vadim. 

Bardot bestaat uit zes afleveringen en staat op 23 augustus op Netflix.