Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Alles over de superenge serie Midnight Mass op Netflix

Series | 15 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De maker van The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor komt dit jaar met een nieuwe horrorserie op Netflix. Wij vertellen je alles over Midnight Mass.

Mike Flanagan is de horrorkoning van Netflix. De man maakte de afgelopen jaren twee geweldige series voor Netflix. The Haunting of Hill House (fantastisch) en The Haunting of Bly Manor (iets minder fantastisch). Een vervolg op die series komt er niet meer, maar Mike heeft wel iets anders moois in petto voor de Netflix-kijkers: Midnight Mass. 

Waar gaat Midnight Mass over?

De bewoners van een afgelegen plaatsje krijgen te maken met zaken die je alleen als wonderen kunt beschrijven. En er zitten ook een paar angstaanjagende voortekens bij. Dit gebeurt allemaal nadat een charismatische jonge priester is gearriveerd op het eiland. 

Gebaseerd op een boek dat niet bestaat

Midnight Mass is gebaseerd op een fictief boek dat al voorkwam in een film van de hand van Mike Flanagan. In de griezelfilm Hush schreef hoofdrolspeelster Maddie Young (Kate Siegel) het boek dat later ook nog voorkwam in de film Gerald’s Game.

Welke acteurs spelen in de serie?

Mike Flanagan houdt ervan vaker dezelfde acteurs te gebruiken, dus we zien veel bekende gezichten. Kate Siegel (The Haunting of Hill House (foto)), Zach Gilford (The Purge: Anarchy), Hamish Linklater (Legion) en Annabeth Gish (The Haunting of Hill House) spelen de belangrijkste rollen. 

Wanneer kunnen we Midnight Mass zien?

Er is nog geen definitieve datum maar hoogstwaarschijnlijk verschijnt Midnight Mass nog dit jaar op Netflix. Houd rekening met een release in de herfst. Misschien ten tijde van Halloween? 

The Haunting of Hill House

drama | serie | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Haunting of Bly Manor

horror | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie