Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De veelbelovende horrorserie Midnight Mass staat vrijdag op Netflix!

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

We kijken er al een tijdje naar uit en vanaf vrijdag 24 september is het dan zover: de première van Midnight Mass op Netflix. 

 

Een goede reden voor dat enthousiasme is maker Mike Flanagan, oftewel de horrorkoning van Netflix. De man maakte de afgelopen jaren twee series voor Netflix. The Haunting of Hill House (fantastisch) en The Haunting of Bly Manor (iets minder fantastisch). Een vervolg op die series komt er niet meer, maar Midnight Mass ligt wel in hetzelfde straatje. 

Waar gaat Midnight Mass over?

De bewoners van Crockett Island, een kleine eilandgemeenschap, krijgen te maken met zaken die je alleen als wonderen kunt beschrijven. En er zitten ook een paar angstaanjagende voortekens bij. Dit gebeurt allemaal nadat een charismatische jonge priester is gearriveerd op het eiland. 

Gebaseerd op een boek dat niet bestaat

Midnight Mass is gebaseerd op een fictief boek dat al voorkwam in een film van de hand van Mike Flanagan. In de griezelfilm Hush schreef hoofdrolspeelster Maddie Young (Kate Siegel) het boek dat later ook nog voorkwam in de film Gerald’s Game.

Welke acteurs spelen in de serie?

Mike Flanagan houdt ervan vaker dezelfde acteurs te gebruiken, dus we zien veel bekende gezichten. Kate Siegel (The Haunting of Hill House), Zach Gilford (The Purge: Anarchy), Hamish Linklater (Legion) en Annabeth Gish (The Haunting of Hill House) spelen de belangrijkste rollen. 

De eerste berichten over Midnight Mass zijn heel erg goed, dus wij zitten vrijdag klaar. 

De trailer

The Haunting of Hill House

Drama | serie | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Midnight Mass

Drama | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie