Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Melody Klaver: 'Ik hou ervan, maar fantasy kan ook lachwekkend zijn'

Series | 3 maanden geleden | Daisy Heyer

©
Foto: Fotograaf: Roeltje van de Sande Bakhuyzen
©
Foto: Fotograaf: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Met zoveel series en films om uit te kiezen, helpt het misschien een handje om de favorieten van bekende Nederlanders te weten te komen. Deze week de streaming-favorieten van actrice Melody Klaver!

Game of Thrones is mijn all time favorite. Zó waanzinnig goed. Ik ben een sucker voor fantasy-films en wizards. Vroeger was ik megafan van Harry Potter, zo erg dat ik dacht dat ik een heks was en ging oefenen met 'wingardium leviosa'. Tevergeefs overigens! Bij GOT hou ik heel erg van die poëtische taal, hoe de serie eruit zag, al die verschillende soorten acteurs en de creativiteit in het verhaal... Echt één van de beste series die ik ooit heb gezien. 

The Queen's Gambit

Het afgelopen jaar vond ik The Queen's Gambit een hele vette, originele serie. Zo origineel dat ik dacht: dit kan niet anders dan waargebeurd zijn. Ik was enigszins teleurgesteld toen bleek dat dat niet zo was, maar vind het ook heel vet dat dit dus echt een verhaal is dat in iemands hoofd is ontstaan. Alles speelt zich af in the '50's, dus de styling van de serie is fantastisch en de hoofdrolspeelster, Anya Taylor-Joy, vind ik een feestje om naar te kijken. Ik denk dat zij een van de grootste beloftes is voor de toekomst. 

The Witcher 

Ik kijk elk jaar de Oscars en de Golden Globes en check de uitslag van de Emmy Awards. Daar ga ik een beetje op af als ik beslis welke series en films ik kijk. Ik ben heel kieskeurig in wat ik goed vind of niet. Als het lage cijfers scoort of het valt niet in de prijzen, is de kans klein dat ik het echt een kans geef. Ik zou het daarom wel bij het verkeerde eind hebben, maar Succession vond ik helemaal niks. Ik heb het geprobeerd, maar ik heb geen om naar stinkend rijke mensen en hun problemen te kijken. Ik voelde die serie niet.

Hetzelfde geldt voor The Witcher. Dat werd groot aangekondigd 'voor fans van Game of Thrones', maar na vier afleveringen dacht ik: waar kijk ik naar?! Fantasy kan doorslaan naar lachwekkend. Als je denkt: daar staan allemaal volwassen mensen met pruiken op verkleed in gekke pakjes, dan hebben ze geen goed werk geleverd. Ik ben kieskeurig met fantasy. 

Big Little Lies

Ik zou ooit wel graag een rol willen spelen in Ozark: een supertoffe, spannende serie met hele lange scenes en dialogen. Dat is als acteur een feestje om te doen! Of Big Little Liesomdat ik dan tussen de beste actrices van het moment sta. Meryl Streep, Nicole Kidman... Já het is een serie met vrouwen in de hoofdrol, maar het is zéker geen tuttige vrouwenserie. Big Little Lies is superspannend en ontzettend intelligent geschreven. Een psychologisch drama dat er ook nog eens mooi uit ziet en waarin kneitergoed wordt geacteerd. Aanrader! 

Euphoria

Euphoria vond ik heel vet. Het gaat over tieners in Miami die allemaal dealen met hun eigen problemen. Best een grimmige serie, maar wel supergoed. Ik zit te wachten op een tweede seizoen. Het eerste was een tijdje geleden en ik weet dat ze een tweede seizoen wilden filmen, maar wanneer?! Dat mag snel komen! 

Fotografie: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Euphoria

drama | serie | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Big little lies

misdaad | serie | 2017

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie