Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Disney+ kondigt nieuwe series en films aan van Marvel en Star Wars

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

The Walt Disney Company presenteerde grote plannen voor zijn streamingdienst Disney+. En dat is goed, heel goed nieuws voor de fans van Marvel en Star Wars!

Er komt een hele lading nieuwe titels naar Disney+. Ook kondigde Disney een aantal nieuwe films aan die na hun bioscooprelease ook op de streamingdienst zullen verschijnen.

Star Wars

Op het Star Wars-front kon Disney melden dat er de komende jaren tien nieuwe series gepland zijn. Titels die bekend werden gemaakt zijn twee spin-offs van de succesvolle serie The Mandalorian. Naast Rangers of the new republic komt er de serie Ahsoka, dat draait rond het populaire personage Ahsoka Tano (opnieuw gespeeld door Rosario Dawson, foto) uit The Mandalorian.

Ook komt er eind 2023 een nieuwe bioscoopfilm, Rogue Squadron, geregisseerd door Patty Jenkins (Wonder Woman). In een later stadium komt deze film ook naar Disney+.

Verder komt er al in 2022 de nieuwe Star Wars-serie Andor met Diego Luna als Cassian Andor, de rol die hij speelde in Rogue One. Hiervan presenteerde Disney al een voorproefje.

dit artikel gaat verder onder de trailer

Verder werd de miniserie Obi-Wan aangekondigd met Ewan McGregor en Hayden Christensen in hun eerdere rollen als Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker/Darth Vader. Ook werd de serie Lando rond het personage Lando Calrissian aangekondigd, maar behalve de titel is daar nog niet veel over bekendgemaakt.

Marvel

Ook binnen het Marvel-universum verschijnen er op Disney+ tien nieuwe series. De meeste daarvan, zoals WandaVision en She-Hulk, waren al bekend, maar nieuw is bijvoorbeeld Armor Wars met James Rhodes (alias War Machine) in de hoofdrol. Ook werden er tal van nieuwe films aangekondigd, zoals Black Panther 2Captain Marvel II, Ant-Man and the Wasp: QuantumaniaThor: Love and thunder en een nieuwe Fantastic Four-film.

Disney+ presenteerde ook de eerste trailers van de series Falcon & the Winter Soldier en Loki.

dit artikel gaat verder onder de trailers

 

Animatie

Ook op het animatiefront verschijnt er veel nieuws op Disney+, dat vijftien nieuwe animatieseries gepland heeft. Zo komen er series rond de personages uit Moana (Vaiana) en The princess and the frog (De prinses en de kikker). Ook komt er een eerste echte Pixar-animatieserie naar Disney+, die Win or lose gaat heten en draait over de leden van een schoolsoftballteam. Deze series zijn gepland voor 2023.

Eerder al komt er de serie Baymax, een vervolg op Big Hero 6, en een serie korte filmjes die Zootopia+ gaat heten.

Ook de hond uit Up krijgt een serie: Dug days. Verder komt er een Cars-serie met de populaire personages Lightning McQueen en Mater.

Op het filmfront meldde Disney dat de animatiefilm Raya and the last dragon gelijktijdig in de bioscoop en op Disney+ zal verschijnen. Net als bij Mulan moet daarvoor extra worden betaald: 21,99 euro. Na een aantal maanden is de film zonder extra kosten te bekijken. Ook van Raya and the last dragon kon Disney al een trailer presenteren.

dit artikel gaat verder onder de trailer

Mooie cijfers

Disney+ kon mooie cijfers laten zien. Het aantal abonnees is gegroeid tot 86,8 miljoen. Daarvan zijn er ruim 13 miljoen in de laatste twee maanden bijgekomen. Het nieuwe seizoen van The Mandalorian en de nieuwe Mulan-film hebben daar zeker aan bijgedragen. Disney+ heeft het ambitieuze doel om door te groeien tot 230 tot 260 abonnees aan het einde van 2024. Ter vergelijking: Netflix heeft momenteel een kleine 200 miljoen abonnees, maar is al bijna tien jaar bezig.

Prijsverhoging

Minder fijn nieuws is dat abonnees wel meer gaan betalen voor al dat moois. In Amerika gaat de prijs van Disney+ omhoog een dollar naar 7,99 dollar per maand. In Europa gaan we zelfs twee euro per maand meer betalen.