Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Zo kijk je de Marvel-series op Netflix in de juiste volgorde

Series | 9 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Netflix staat vol met Marvel-series, maar hoe kun je die het beste kijken? Wij hebben de enige juiste volgorde voor je.

Vijf jaar lang maakte Marvel exclusief series voor Netflix. Met de komst van Disney+ was die deal van de baan, maar we kunnen alle 13 series natuurlijk nog wel kijken. Dat kan op willekeurige volgorde, maar je kunt er ook een leuk projectje van maken en ze allemaal op de goede chronologische volgorde kijken.

Daar gaan we:

Lees ook: Zo kijk je alle Marvel-films in de goede volgorde

1. Daredevil (seizoen 1)

Met deze serie legde Netflix de basis van de mythologie voor alle superheldenseries die zich in New York afspeelden. Het personage van Matt Murdock werd geherintroduceerd (na de film met Ben Affleck) met Charlie Cox in de hoofdrol als blinde advocaat die met zijn verscherpte zintuigen criminelen een hardhandig lesje leert.  

Zet Daredevil op je kijklijst 

2. Jessica Jones (seizoen 1)

Wanneer het seizoen begint, heeft de onaangepaste Jessica helemaal geen zin in een leven als superheld, maar wanneer er een figuur uit haar verleden opduikt, moet Jessica een keuze maken. In dit seizoen wordt ook superheld Luke Cage geïntroduceerd.

Zet Jessica Jones op je kijklijst

3. Daredevil (seizoen 2)

In het tweede seizoen van Daredevil komt de superschurken-organisatie The Hand aan bod en die gaat we later terugzien in andere Marvel-series. Deze reeks introduceert ook twee bekenden uit de stripreeks:  Elektra (Elodie Yung, die een belangrijke rol speelt in The Defenders) en Frank Castle (Jon Bernthal, die later zijn eigen serie, The Punisher, krijgt).

Zet Daredevil op je kijklijst

4. Luke Cage (seizoen 1)

Dit seizoen van Luke Cage kun je makkelijk op zichzelf kijken, het heeft niet al te veel van doen met de andere Marvel-series. Mike Coulter is een goede kogelvrije Luke Cage en de slechteriken,  Cottonmouth and Black Mariah zijn ook heel vermakelijk.

Zet Luke Cage op je kijklijst

5. Iron Fist (seizoen 1)

We zijn de vermaledijde The Hand terug en maken kennis met Danny Rand, een wees die werd opgevoed als vechter door de monniken van K’un-Lun.  Jeri Hogarth (Carrie Anne Moss) en Claire Temple (Dawson) spelen dezelfde rollen als ze deden in Daredevil and Jessica Jones. Je kan dit seizoen ook gewoon overslaan want het was niet best.

Zet Iron fist op je kijklijst

6. The Defenders (miniserie)

De vier helden uit de vorige series werken in deze serie als The Defenders omdat ze nu eindelijk The Hand) onder leiding van Sigourney Weaver) weleens willen verslaan. Het is leuk om de superhelden bij elkaar te zien maar echt goed is The Defenders niet. Vooral niet omdat ze allemaal een hekel aan elkaar hebben. Tussen het gezeur door redden ze wel New York van de ondergang.

7. The Punisher (seizoen 1)

The Punisher was al even te zien in het tweede seizoen van Daredevil en nu heeft hij zijn eigen serie.We zien het trauma dat Frank Castle/The Punisher en daarmee wordt ook duidelijk waarom hij zo ver gaat om de moordenaars van zijn familie te vinden. 

Zet The punisher op je kijklijst

8. Jessica Jones (seizoen 2)

En daar is onze Jessica weer. In dit seizoen krijgt ze haar eigen achtergrondverhaal en een nieuwe superschurk als tegenstander. Maar er zitten geen verwijzingen meer naar andere Marvel-series meer in dit seizoen.

Zet Jessica Jones op je kijklijst

9. Luke Cage (seizoen 2)

Ook Luke krijgt te maken met een nieuwe vijand en ook nog eentje die net zo sterk is als hijzelf: Bushmaster. (Alfre Woodard) en Shades (Theo Rossi) uit het eerste seizoen komen ook terug. En de basis voor de samenwerking tussen Luke, Iron Fist en the Daughters of the Dragon wordt gelegd.

Zet Luke Cage op je kijklijst

10. Iron Fist (seizoen 2)

Na het niet zo succesvolle eerste seizoen kreeg Iron Fist toch nog een tweede seizoen. En ook dit keer is Danny Rand als Iron Fist weer een saaie superheld. Hij worstelt nogal met zichzelf en Misty Knight en Mary Walker zijn dit seizoen nieuw.

Zet Iron Fist op je kijklijst

11. Daredevil (seizoen 3)

Het leek erop dat Matt Murdock dood was na het gevecht van The Defenders met The Hand maar hier duikt ie toch weer op. Daredevil is weer op de been geholpen door zuster Maggie in het weeshuis. Daredvil wil het liefst in stilte tegen zijn vijanden vechten, maar als zijn oude vijand Wilson Fisk opduikt, moet hij een moeilijke keuze maken. Dit is best wel weer een aardig seizoen.

Zet Daredevil op je kijklijst

12. The Punisher (seizoen 2)

The Punisher krijgt een mooi slot omdat hij in dit seizoen kan afrekenen met zijn oude vriend die nu een vijand is, Billy Russo. Hij krijgt ook een nieuwe sidekick: Amy Bendix.

Zet The Punisher op je kijklijst

13. Jessica Jones (seizoen 3)

Jessica krijgt in haar laatste seizoen te maken met een seriemoordenaar en een zus die van het padje af raakt. Als je wilt, kun je dit seizoen ook overslaan. 

Zet Jessica Jones op je kijklijst

Luke Cage

Actie | serie | 2016

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie