Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Serie Manifest houdt Amerikaanse Netflix-kijkers in spanning

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Sinds het Amerikaanse televisienetwerk NBC de serie Manifest gecanceld heeft, staat hij bij Netflix hoog in de top 10. Ondertussen wordt de soap rond Manifest steeds ingewikkelder. Wat gaan we daar in Nederland van merken?

De fantasy-dramaserie Manifest ging in Amerika in 2018 van start op televisienetwerk NBC. De plot draait om een vliegtuig vol passagiers dat tijdens een vlucht in een bizarre storm belandt. De piloot weet het toestel veilig te landen, maar er is een probleem: voor de buitenwereld is het vliegtuig ruim vijf jaar spoorloos verdwenen geweest.

Lost 2.0

Omdat iedereen dacht dat de passagiers dood waren, moeten ze zich opeens aanpassen aan een heel nieuw leven. Ook gaan ze op zoek naar een verklaring voor wat er gebeurd is. Robert Zemeckis (Back to the Future) en Joe Chapelle (The Wire) zijn uitvoerend producenten van de serie, die wel wat weg heeft van Lost.

Gecanceld

Inmiddels zijn in Amerika drie seizoenen van Manifest uitgezonden. De eerste twee seizoenen zijn ook in Nederland te zien geweest bij Net5, waar op 11 augustus seizoen drie begint. Het slechte nieuws voor de fans van Manifest is dat NBC vorige maand heeft besloten de serie - ondanks de zinderende cliffhanger aan het eind van seizoen drie - geen vervolg meer te geven.

Boze fans

Na dat bericht stak er onder fans een storm van verontwaardiging op. Ook Amerikaanse kijkers die nog nooit van de serie hadden gehoord werden hierdoor nieuwgierig. Benieuwde Netflix-abonnees  gingen massaal kijken naar Manifest, waarvan de eerste twee seizoenen in de Amerikaanse catalogus staan. In Nederland is de serie niet te zien bij Netflix. 

Matt Long in Manifest

Trending op Netflix

De plotselinge populariteit van Manifest is Netflix natuurlijk niet ontgaan. De streamingdienst is inmiddels in gesprek met NBC om te kijken of het haalbaar is om de serie een vierde seizoen te geven. Of dat plan enige kans van slagen heeft is nog onduidelijk. Ook is het helemaal niet zeker dat een vierde seizoen - mocht het er komen - ook in Nederland te zien zal zijn. 

Film als optie

Het nieuwste gerucht rond Manifest is dat de serie wordt afgerond met een twee uur durende film die alle losse eindjes netjes aan elkaar knoopt. Er zal hoe dan ook snel een besluit moeten komen, want de cast blijft niet eeuwig wachten en hun contracten lopen af. Hoofdrolspeler Matt Long heeft al getekend voor een nieuwe serie.