Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De eerste Griekse serie op Netflix komt eraan: Maestro in Blue

Series | 27 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Liefde, familiedrama en moord zijn de ingrediënten van de serie Maestro in Blue, de eerste Griekse serie op Netflix. De reeks gaat over muzikant Orestis die naar het eiland Paxos gaat. 

Maestro in Blue werd vorig jaar herfst uitgezonden op de Griekse televisie en daar sloeg ie aardig aan dus wie weet hebben we hier de eerste Griekse hit te pakken. 

Orestis

Muzikant Orestis (Christoforos Papakaliatis) reist naar Paxos om daar de terugkeer van het zomer muziekfestival te organiseren. Ter plekke krijgt hij een relatie met de 19-jarige Klelia (Klelia Andriolatou). Dat is een beetje fout boel, want Orestis is een stuk ouder. 

Moord

Maar die romance verdwijnt al snel naar de achtergrond wanneer in een vooruitblik te zien is dat een van de hoofdpersonages is vermoord. Iedere aflevering brengt de kijkers een stukje dichter bij de moordenaar en zijn motief. 

Paxos

Als extra bonus krijgen de kijkers van Maestro in Blue er het wonderschone Paxos bij. Het eiland, dat vlakbij Corfu ligt, is bekend vanwege z'n enorme olijfbomen en pittoreske dorpjes. Paxos is, in tegenstelling tot de meeste andere Griekse eilanden, ook nog eens niet verpest door een enorme instroom van toeristen.  

17 maart

Dat Netflix vertrouwen heeft in deze eerste Griekse productie is wel duidelijk. De streamingdienst heeft nu al een tweede seizoen in bestelling. Seizoen 1 van Maestro in Blue staat op 17 maart op Netflix.