Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Hiervan ken je Omar Sy uit de Netflix-serie Lupin

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Momenteel staat de Franse serie Lupin verrassend op nummer 1 in de Nederlandse Netflix Top 10. Komt hoofdrolspeler Omar Sy je bekend voor? Dat kan kloppen, want hij was ook te zien in deze films.

Lupin vertelt een klassiek verhaal in een modern jasje. Vijfentwintig jaar nadat zijn vader valselijk werd beschuldigd van een misdaad, besluit Assane Diop hem te wreken. Hij gebruikt het klassieke boek over Arsène Lupin, een gentleman-inbreker, als inspiratiebron. De serie houdt de vaart er lekker in met veel actie en onverwachte wendingen. Ook zit hij vol mooie plaatjes van Parijs.

Omar Sy

Acteur Omar Sy werd in Frankrijk geboren als kind van West-Afrikaanse immigranten en groeide op in een arme wijk. Na de middelbare school timmerde hij als komiek aan de weg: eerst op de radio, daarna op tv en als stemacteur.

Intouchables

Sy's grote doorbraak kwam met Intouchables, het Franse comedydrama dat in eigen land de bioscoophit van het jaar werd. In de film speelt hij de rol van Driss, die de persoonlijke verpleger wordt van de verlamde en verbitterde rijkaard Philippe (François Cluzet). Een warme buddymovie en enorme feelgoodfilm!

Zet Intouchables op mijn kijklijst

Demain tout commence

Een andere Franse hit van de goedlachse acteur is Demain tout commence. Als vrijgezel Samuel wordt hij onverwacht geconfronteerd met de oude scharrel Kristin, die hem opscheept met het resultaat van een onenightstand: hun drie maanden oude baby. Zijn flierefluitende bestaan aan de Rivièra is daarmee voorbij. Samuel reist Kristin achterna naar Londen, maar realiseert zich geleidelijk dat hij zijn verantwoordelijkheid als vader moet nemen.

Zet Demain tout commence op mijn kijklijst

Jurassic world

Omar Sy dook ook op in een aantal prominente Amerikaanse filmfranchises, als is het dan in een bijrol. In Jurassic world is hij te zien als Barry, die bevriend is met Owen Grady (Chris Pratt). Sy keert terug in deze rol in het geplande vervolg Jurassic World: Domination.

Zet Jurassic world op mijn kijklijst

X-Men: Days of future past

Ook in de Marvel-films duikt Omar Sy op in een bijrol, maar je moet een behoorlijk goed geheugen hebben om hem je nog voor de geest te kunnen halen. In de X-Men film Days of future past speelde Sy de rol van mutant Bishop, die de X-Men helpt om een tijdlijn te veranderen. 

Zet X-Men: Days of future past op mijn kijklijst

Lupin

misdaad | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Dit artikel ging over

Klik op de titels om deze direct te kunnen kijken