Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze tien series en films kijk je na Lupin op Netflix

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Ben je alweer door het tweede deel van Lupin heen? Probeer dan deze kijktips: meer gewaagde inbraken, meer hoofdrolspeler Omar Sy en meer actie in de straten van Parijs.

Lees ook: Bonus tip! Ken je de Franstalige film Dealer al?

1: Money heist (La casa de papel)

Natuurlijk moet je de afgelopen jaren wel bijna onder een steen hebben geleefd om nog nooit van Money heist te hebben gehoord, maar in deze lijst mag hij niet ontbreken. De Spaanse serie La casa de papel dreigde te worden geschrapt, maar werd opgepikt door Netflix en groeide uit tot een internationale hit. Samen met acht handlangers plant het criminele meesterbrein 'de professor' de meest gewaagde kraak in de Spaanse geschiedenis. Natuurlijk worden de leden van de bende naderhand niet met rust gelaten: de serie kreeg vier seizoenen, en die vind je allemaal op Netflix.

Zet Money heist op je kijklijst

2: Demain tout commence

Keek je Lupin eigenlijk vooral vanwege hoofdrolspeler Omar Sy? Dan moet je deze film met de goedlachse acteur eens proberen. Als vrijgezel Samuel wordt hij onverwacht geconfronteerd met de oude scharrel Kristin, die hem opscheept met het resultaat van een onenightstand: hun drie maanden oude baby. Zijn flierefluitende bestaan aan de Rivièra is daarmee voorbij. Samuel reist Kristin achterna naar Londen, maar realiseert zich geleidelijk dat hij zijn verantwoordelijkheid als vader moet nemen.

Zet Demain tout commence op je kijklijst

3: Bastille day

De straten, steegjes en daken van Parijs zijn een uitstekend decor voor achtervolgingen. Niet alleen in Lupin, maar ook in de actiefilm Bastille day. De gewiekste zakkenroller Michael Mason (Richard Madden) steelt een tas die een bom blijkt te bevatten. Hij wordt aangezien voor terrorist en maakt kennis met CIA-agent Sean Briar (Idris Elba, bekend als Luther). Deze heeft een gevaarlijk klusje voor hem.

Zet Bastille day op je kijklijst

4: Tower heist

Als je een paar heist-films hebt gezien gaan ze al snel op elkaar lijken. Deze film geeft er een frisse komische draai aan, en is alleen al vanwege de cast het kijken waard. Want waar anders zie je komische genieën als Ben Stiller, Eddie Murphy, Alan Alda, Matthew Broderick en Michael Peña in dezelfde film? Als het personeel van een luxe appartementengebouw al hun pensioengeld verliest door een oplichter, besluiten ze zijn penthouse leeg te roven. Ze schakelen crimineel Slide (Eddie Murphy) in voor professioneel advies.

Zet Tower heist op je kijklijst

5: Inside man

Naast prangende sociale drama's levert Spike Lee af en toe ook gewoon en prima actiefilm af. Inside man zit vol spanning en vaart en heeft een echte topcast. Het verhaal lijkt aanvankelijk misschien standaard voor een heistfilm, maar pakt vervolgens uit met de nodige verrassingen die je niet zag aankomen. Is bankovervaller Dalton Russell (Clive Owen) de intelligente agent Keith Frazier (Denzel Washington) te slim af, of wordt hij nog voor de aftiteling in de boeien geslagen? Deze film gaat je niet teleurstellen.

Zet Inside man op je kijklijst

6: Ocean's eleven

Deze remake van de gelijknamige klassieker uit 1960 mag inmiddels zelf een klassieker heten. Meesterinbreker Danny Ocean (George Clooney) is nog maar net uit de gevangenis als hij alweer plannen maakt voor een nieuwe kraak. Daarvoor zoekt hij een team van tien specialisten bij elkaar (met onder anderen Brad Pitt en Matt Damon). Door het grote succes van Ocean's eleven kwamen er twee vervolgen - ook van regisseur Steven Soderbergh en met dezelfde spelers - en een spin-off met een team van vrouwelijke dieven. Je kunt alle films bekijken op Netflix.

Zet Ocean's eleven op je kijklijst

Zet Ocean's twelve op je kijklijst

Zet Ocean's thirteen op je kijklijst

Zet Ocean's eight op je kijklijst

7: Den of thieves

Deze snoeiharde en behoorlijk gewelddadige actiefilm draait om een haast onmogelijke kraak. De centrale bank van de VS neemt elke dag voor 120 miljoen dollar aan oude biljetten uit de roulatie om ze te vernietigen. Meesterdief Ray Merrimen (Pablo Schreiber) wil de bank met zijn team overvallen, maar agent Nick O'Brien (Gerard Butler) krijgt daar lucht van. Bovendien heeft hij een mol in Rays bende. 

Zet Den of thieves op je kijklijst

8: Now you see me

Afleiding en misleiding spelen een grote rol bij elke geslaagde heist. Logisch dus om zo'n klus aan een illusionist over te laten. Of beter nog: een team van vier illusionisten, zoals in Now you see me. In Las Vegas presenteert het viertal een virtuele roof van een bank in Parijs. Maar dan blijkt de volgende dag dat de bank écht is leeggeroofd. De FBI wil graag weten hoe de vork in de steel zit. Als je het niet erg vindt om als kijker bij de neus te worden genomen, heb je aan Now you see me een prima film. Drie jaar later verscheen een vervolg met grotendeels dezelfde cast, dat je ook op Netflix vindt.

Zet Now you see me op je kijklijst

Zet Now you see me 2 op je kijklijst

9: 6 underground

Regisseur Michael Bay is niet Hollywoods meest subtiele filmmaker. Ook in 6 underground, die exclusief voor Netflix werd gemaakt, gaat hij weer behoorlijk over the top. Een steenrijke ondernemer (gespeeld door Ryan Reynolds) zet zijn dood in scène om de handen vrij te hebben voor wat hij echt belangrijk vindt: het uitschakelen van gespuis als dictators en wapenhandelaren. Hij verzamelt een team om zich heen voor een gevaarlijke missie. Het hoogtepunt van de film is een bizarre heist in een penthouse bovenop een wolkenkrabber. 

Zet 6 underground op je kijklijst

10: Triple frontier

Combineer een heistfilm met een oorlogsfilm en je krijgt Triple frontier. Vijf voormalige commando's komen bij elkaar voor een laatste missie. Ze hebben namelijk nog een appeltje te schillen met een Zuid-Amerikaanse drugsbaron die ook nog op een enorm verborgen fortuin zit. Deze Netflix original werd goed geregisseerd (door J.C. Chandor, van All is lost) en heeft een mooie cast (met onder meer Ben Affleck, Oscar Isaac en Pedro Pascal), maar kreeg niet de aandacht die hij verdient. Door de sfeervolle locaties, sterke actiescenes en het verrassende einde is Triple frontier een vette aanrader.

Zet Triple frontier op je kijklijst

Bonus: Logan lucky op Videoland

Heb je naast Netflix ook nog Videoland? Dan heb je mazzel, en kun je Logan lucky streamen. Broers Jimmy en Clyde Logan willen een grote kraak zetten tijdens een NASCAR-race. Om dat voor elkaar te krijgen hebben ze de hulp nodig van Joe Bang, maar die moet daarvoor wel eerst uit de gevangenis worden bevrijd. Een hilarische heistfilm van de maker van Ocean's eleven, met prachtrollen van Adam Driver, Channing Tatum en een meer dan briljante Daniel Craig als de onnavolgbare Joe Bang.

Zet Logan lucky op je kijklijst