Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Lord of the Rings-serie heeft een datum en een eerste plaatje

Series | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Amazon heeft een belangrijke stap gezet bij het maken van de duurste tv-serie aller tijden. De opnames voor het eerste seizoen van The Lord of the Rings zijn afgerond, en de serie heeft een premièredatum gekregen: 2 september 2022.

De nieuwe serie speelt in hetzelfde universum als Peter Jacksons filmtrilogieën The Lord of the Rings en The Hobbit, die gebaseerd zijn op de boeken van J.R.R. Tolkien. Alleen al voor de rechten telde Amazon bijna 250 miljoen dollar neer. Daarmee haalde men geen kant-en-klaar verhaal in huis - de serie is niet gebaseerd op een bestaand boek - maar het recht om gebruik te maken van namen, plaatsen en verhaalelementen uit de boeken van Tolkien. De productie van de serie zelf, waarvan voorlopig vijf seizoenen zijn gepland, gaat naar schatting nog eens een miljard dollar kosten.

Cast

Het einde van de opnames voor het eerste seizoen is een belangrijke mijlpaal in de productie, die al jaren in de planning zit. De serie werd gefilmd in Nieuw-Zeeland met een cast van tientallen spelers. Daar zitten opvallend weinig bekende namen tussen, maar veel nieuwe, jonge talenten. Van de iets bekendere spelers ken je misschien Robert Aramayo, die te zien was in de Netflix-serie Behind Her Eyes, en daarnaast zijn er rollen voor Peter Mullan (Ozark) en Lenny Henry (Chef!).

Datum

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings krijgt acht afleveringen en zal op 2 september 2022 wereldwijd te zien zijn. Dat duurt dus nog ruim een jaar. Waarom zo lang, als de opnames zijn afgerond? Na de opnames moeten de afleveringen niet alleen worden gemonteerd, maar ook van special effects worden voorzien. Dat is een tijdrovend proces, zeker bij een serie als deze, die waarschijnlijk intensief gebruik zal maken van digitale animaties en decors. 

Plaatje

De makers van The Lord of the Rings hebben dus nog geen teasers of trailers, maar wel een plaatje. Het is onduidelijk wie of wat er precies te zien is, maar het geeft een impressie van de sfeer. Het verhaal speelt zich net als de films af in Midden-aarde, maar in een periode duizenden jaren vóór de beide filmtrilogieën.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Fantasy | film | 2001

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Hobbit: An Unexpected Journey

Fantasy | film | 2012

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie