Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Trailer: Ewan McGregor en Charley Boorman stappen weer op de motor in Long way up

Series | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Apple TV+
©
Foto: Apple TV+

Apple TV+ onthulde vandaag de trailer voor de nieuwe avontuurlijke realityserie Long way up. Hierin rijden acteur Ewan McGregor en zijn vriend en collega Charley Boorman op de motor van het puntje van Zuid-Amerika naar Los Angeles.

De reis die de heren maken gaat door dertien landen en over zestien grenzen, waarbij ze in honderd dagen zo'n 21.000 kilometer afleggen. 

Elektrisch

Bijzonder aan de reis is dat de vrienden dit keer plaats nemen op een elektrische motor, de Harley Davidson LiveWire. Want zo'n epische motorreis is natuurlijk leuk, maar het moet niet ten koste gaan van het milieu. Ook de volgwagens met regisseurs, camera- en geluidsmensen zijn elektrisch.

Dagje ouder

Het is niet voor het eerst dat het duo er met de motorfiets op uit trekt. In Long way round (2004) toerden McGregor en Boorman van Londen via Siberië naar New York, en Long way down (2007) bracht de vrienden van Schotland naar het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Inmiddels zijn de heren aardig wat jaartjes ouder, en dat maakt de reis er natuurlijk niet makkelijker op.

Wekelijks

De eerste aflevering van Long way up zie je op vrijdag 18 september op Apple TV+. Daarna verschijnt er wekelijks een nieuwe aflevering van de elfdelige serie.