Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Er is een nieuwe superschurk in town: Alles over nieuwe Marvelserie Loki

Series | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

Loki Laufeyson is nogal een slechterik, toch is de broer van Thor de nieuwe held van de Disney+ serie Loki. Dit is alles wat je moet weten over de Marvel-serie die op 9 juni in première gaat.

Disney zelf beschrijft Loki als een misdaadthriller, dus de serie wordt anders van toon dan de luchtige superhelden-series die we gewend zijn, als is Loki zelf best grappig. Loki (Tom Hiddleston) is dan ook de god van de chaos die nogal wat op z'n kerfstok heeft. Veel te ingewikkeld om op papier uit te leggen vandaar dat de mensen van ScreenCrush een handige video hebben gemaakt. 

Space Stone

In Avengers: Endgame hebben gezien, reisden Tony Stark, Scott Lang, Steve Rogers en Bruce Banner dus terug in de tijd gaan naar 2012 voor een flinke matpartij in New York. Daar wist Loki te ontsnappen met de Tesseract, waardoor een nieuwe tijdlijn ontstond. 

Is Loki dood?

De serie Loki speelt zich af in deze nieuwe tijdlijn waarin een belangrijke moeten worden beantwoord: Is Loki niet dood? Hij werd in Avengers: Infinity War tenslotte koud gemaakt door Thanos. En daarvoor ging ie ook al dood in Thor, om vervolgens weer op te staan nadat de eindtitels waren geweest.

Thanos riep ten tijde van de moord nog dat Loki nu niet meer tot leven zou komen, maar blijkbaar had ie het bij het verkeerde eind. Waarschijnlijk is Loki in de oude tijdlijn wel kassiewijle en in deze niet. 

Lees ook: Zo kijk je alle Mavel-films in de juiste volgorde

D.B. Cooper

In de trailer lijkt het lijkt erop alsof hij de legendarische echte crimineel D.B. Cooper is. Deze mysterieuze man kaapte in 1971 een vliegtuig, eiste 200.000 dollar en twee parachutes en sprong vervolgens uit het vliegtuig om nooit meer te worden gevonden.

Op die manier komt Loki in handen van de TVA (Time Variance Authority) die er in de Marvelstrips voor zorgt dat alle tijdlijnen kloppen. Voor hen moet hij vervolgens missies uitvoeren en komt hij in verschillende tijden en Marvel-films terecht. 

De cast

De hoofdrol is voor de Brit Tom Hiddleston die Loki in het verleden ook al speelde. Een ander bekend gezicht is Owen Wilson als Mobius M. Mobius, van de TVA. Gugu Mbatha-Raw hoort ook bij de VTA. Andere rollen zijn voor Sophia Di Martino, Wunmi Mosaku en Richard E. Grant. 

Avengers: Infinity war

Actie | film | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Avengers: Endgame

Actie | film | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie