Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Stephen King-fans opgelet: de miniserie Lisey's Story komt eraan

Series | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Lisey's Story is gebaseerd op de gelijknamige bekroonde bestseller van horrorschrijver Stephen King uit 2006. Vanaf 4 juni kun je hem zien als achtdelige miniserie waaraan veel grote namen zijn verbonden.

Zoals veel boeken van horrorkoning Stephen King speelt een schrijver een centrale rol in het verhaal. Scott Landon (gespeeld door Clive Owen) is aan het begin van het verhaal echter al een paar jaar overleden. Weduwe Lisey (Julianne Moore) rouwt om de dood van haar man.

Stalker

Terwijl Lisey in haar herinnering terugdenkt aan Scott, die de nodige duistere trekjes had, wordt ze gevolgd door een stalker. Het blijkt iemand te zijn die geobsedeerd is door Landons werk. 

Miniserie

Veel verhalen en boeken van Stephen King hebben in hun vertaling naar het scherm nogal wat van hun kracht verloren. De makers van Lisey's Story zullen dat niet snel laten gebeuren. Het is Kings eigen favoriete boek, en daarom heeft hij de scenario's voor alle acht afleveringen zelf geschreven.

Lees ook: De top 10 beste Stephen King-verfilmingen

Grote namen

Verder is Pablo Larraín, maker van het bejubelde Jackie, aangetrokken voor de regie van de volledige serie. J.J. Abrams (Lost, Star Wars: The Force Awakens) neemt de productie voor zijn rekening. 

Trailer

Je hoeft niet lang te wachten voordat je Lisey's Story kunt zien. Op 4 juni staan de eerste twee afleveringen op Apple TV+. Daarna verschijnt er elke week een nieuwe episode. De trailer geeft je alvast een voorproefje.