Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit zijn de leukste kerstafleveringen van bekende tv-series

Series | 27 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het is een traditie van veel sitcoms en andere tv-series: de kerstaflevering. Door de jaren heen zijn er al heel wat legendarische kerstepisodes gemaakt, waarvan we de beste en leukste voor je op een rijtje hebben gezet. Ideaal als je geen trek hebt in een hele kerstfilm.

Friends

seizoen 6, aflevering 10: The One with the Routine 

Er zijn net zoveel kerstafleveringen als seizoenen van Friends, maar die van seizoen zes is toch wel de beste. Rachel en Chandler halen Phoebe over om mee te zoeken naar de cadeautjes die Monica voor ze heeft gekocht. Ondertussen wagen Monica en Ross zich aan een dansuitvoering voor een tv-show.

Te streamen op Netflix

The Office 

seizoen 2, aflevering 10: Christmas Party

De Amerikaanse versie van The Office heeft heel wat legendarische kerstafleveringen voortgebracht (zie de compilatie hier onder). Die met Dwight in de gedaante van Belsnickel is onvergetelijk, maar de beste is toch de kerstaflevering van het tweede seizoen, die zich afspeelt op het kerstpartijtje van Dunder Mifflin. Michael Scott geeft veel meer uit aan zijn cadeau voor Ryan dan was afgesproken en verpest daarmee het hele feest.

Te streamen op Netflix

Brooklyn Nine-Nine

seizoen 3, aflevering 10: Yippie Kayak

Zoals bekend is Jake Peralta van Brooklyn Nine-Nine de grootste Die Hard-fan aller tijden (zie onderstaande video). In deze kerstaflevering krijgt hij de kans om op heldhaftige wijze in de voetsporen te treden van Bruce Willis' personage John McLane als een winkel met kerst wordt overvallen en de klanten worden gegijzeld. Een van de beste afleveringen van de serie. 

Te streamen op Netflix

Seinfeld

seizoen 9, aflevering 10: The Strike

Deze briljante kerstaflevering van Seinfeld gaat de geschiedenis in als de oorsprong van Festivus, het alternatief voor Kerstmis dat werd bedacht door Frank Costanza, de vader van George. Festivus wordt gevierd met een aluminium paal zonder versiering of cadeaus, en verklaart waarom George zo gefrustreerd is opgegroeid.

Te streamen op Netflix

Ted Lasso

seizoen 2, aflevering 4: Carol of the Bells

In korte tijd is de sympathieke serie Ted Lasso heel populair geworden, en in seizoen twee werd die reputatie bevestigd met een prima kerstaflevering. Zoals ieder jaar nodigt Higgins de spelers van AFC Richmond uit die de kerst niet met hun gezinnen kunnen vieren. Tot zijn schrik komt dit jaar zowat het hele team opdagen.

Te streamen op Apple TV+

Community

seizoen 3, aflevering 10: Regional Holiday Music

Ook Community heeft een stel legendarische kerstafleveringen opgeleverd, maar deze episode vol muziek spant de kroon. Het hoogtepunt is ongetwijfeld Annie's poging om Jeff met een sexy stem en outfit te verleiden met het lied 'Teach Me How to Understand Christmas'. Dat loopt helemaal uit de hand.  

Te streamen op Netflix

Black Mirror

seizoen 2, aflevering 4: White Christmas

In deze aflevering geeft Black Mirror zijn duistere toekomstvisie van kerst. In een afgelegen en ingesneeuwde blokhut vertellen Matt en Potter (John Hamm en Rafe Spall) elkaar drie verhalen met een futuristische tintje over op hol geslagen technologie, die met elkaar verweven blijken te zijn.

Te streamen op Netflix

Modern Family

seizoen 7, aflevering 9: White Christmas

Om eindelijk de witte kerst te krijgen waar ze altijd van gedroomd heeft, huurt Gloria een huisje in de bergen waar de hele familie samenkomt om de feestdagen te vieren. Het weer werkt echter niet erg mee en in het huisje blijkt al een excentrieke gast te verblijven.

Te streamen op Netflix

The Office

Komedie | serie | 2012

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Friends

Komedie | serie | 2002

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie