Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Trailer: Brie Larson in nieuwe dramaserie Lessons in Chemistry

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Apple
©
Foto: Apple

Elizabeth Zott groei op in de jaren 50 en droomt van een leven als wetenschapper, maar dat was toen niet vanzelfsprekend voor meisjes en vrouwen. Na een scheikundestudie belandt Elizabeth niet in het lab, maar in een tv-studio als presentator van een kookprogramma. Daar geeft ze een heel eigen draai aan in de serie Lessons in Chemistry, met Brie Larson in de hoofdrol.

De nieuwe serie Lessons in Chemistry op Apple TV+ is een verfilming van het gelijknamige boek van Bonnie Garmus. Het verhaal laat zien hoe moeilijk het in de jaren 50 en 60 was om serieus te worden genomen als vrouwelijke wetenschapper. Elizabeth Zott ziet haar scheikundecarrière stranden, maar grijpt als presentator van een kookprogramma haar kans om het land toch wat te leren over de scheikunde die we allemaal doen in de keuken.

Lessons in Chemistry

Oscarwinnares Brie Larson, die je kent uit het meesterlijke thrillerdrama Room en als Captain Marvel uit de Marvel-films, speelt de hoofdrol van Elizabeth Zott in Lessons in Chemistry. Ze is ook uitvoerend producent van de serie. In andere rollen werden Lewis Pullman, Aja Naomi King en Stephanie Koenig gecast.

Wanneer?

Een exacte datum heeft Apple nog niet voor de nieuwe serie, maar wel is duidelijk dat Lessons in Chemistry vanaf komende herfst te streamen is op Apple TV+.