Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Les Combattantes: Franse serie pakt onverwacht de nummer 1 plek op Netflix

Series | 8 maanden geleden | Irma Tomas

De miniserie Les Combattantes is een grote hit op Netflix. Het oorlogsdrama over vier vrouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk slaat ook in Nederland aan.

Les Combattantes werd eerder al uitgezonden in Frankrijk en ook daar was de serie een grote hit. Omdat de meeste mannen als kanonnenvoer dienen aan het front, moeten de vrouwen het thuis in hun eentje zien te rooien.

Mysterieuze prostituee

De hoofdrollen zijn voor Marguerite (Audrey Fleurot), een mysterieuze prostituee die ervan wordt beschuldigd een spion te zijn; Caroline (Sofia Essaïdi), die -omdat haar echtgenoot naar het front gaat- ineens de baas is van een autofabriek; Agnès (Julie de Bona) is de moeder-overste van een klooster dat is omgevormd tot een militair hospitaal en Suzanne (Camille Lou) is een jonge feministische verpleegster die op de vlucht is sinds een abortus verkeerd is gegaan. 

Voor ieder wat wils

De serie heeft voor ieder wat wils. Het is oorlog, dus er wordt gevochten, er is meer dan genoeg drama en de serie ziet er ook nog eens uit om door een ringetje te halen. Geen wonder dat Les Combattantes het zo goed doet op Netflix. 

Les combattantes

Drama | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie