Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Zo ziet de nieuwe leader van de serie Outlander eruit

Series | 8 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Starz
©
Foto: Starz

Outlander seizoen 6 krijgt een nieuwe leader en die ziet er prachtig uit. Het zesde seizoen gaat op 6 maart in première op de Amerikaanse zender Starz.

Onder de klanken van The Skye Boat Song zien we prachtige natuurbeelden en beelden van Claire die haar huis in Fraser's Ridge beschermt. Er zit immers een oorlog aan te komen en Claire en Jamie gaan er alles aan doen om hun bezit en gezin te beschermen. 

The Skye Boat Song

The Skye Boat Song is een Schots volksliedje dat gaat over de ontsnapping van prins Charles Edward Stuart naar het Isle of Skye na zijn nederlaag bij de Slag bij Culloden in 1746. Het nummer werd talloze malen gecoverd. Het nummer werd voor Outlander aangepast door componist Bear McCreary.

Ieder seizoen anders

Ieder seizoen klinkt het nummer net iets anders. Seizoen 1 was helemaal Schots, in seizoen 2 werd een viola de gamba toegevoegd omdat Jamie en Claire naar Frankrijk gingen. Toen het stel in seizoen 3 in Jamaica was kreeg het nummer een Caribisch sausje terwijl seizoen 4 een langzamere versie met een banjo had omdat het stel toen naar de VS ging. In seizoen 5 werd een koor toegevoegd en in seizoen 6 is het nummer een a capella duet geworden. 

Outlander

Drama | serie | 2014

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie