Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Las Viudas de los Jueves op Netflix gaat over veel meer dan over drie dode mannen

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

Dit zou wel eens een heel goeie serie kunnen worden.

De Mexicaanse serie Las Viudas de los Jueves is niet aleen een spannende misdaadserie maar zit ook vol maatschappijkritiek. Dat geldt tenminste voor het boek uit 2009 van Claudia Piñeiro waarop de serie is gebaseerd. 

Altos de la Cascada

Het boek speelt zich rond de eeuwwisseing af in een Argentinië toen het land voor een enorme economische crisis stond en uiteen aan het vallen was. Maar de bewoners van de besloten gemeenschap Altos de la Cascada zitten voorlopig gebakken. Zij zijn stinkend rijk, leven in hun eigen persoonlijke paradijs en houden de rest van de wereld buiten.

De weduwen van de donderdag

Een groep mannelijke bewoners komt wekelijks samen zonder hun kinderen en vrouwen die zich daarop gekscherend 'Las viudas de los jueves' oftewel 'De weduwen van de donderdag' noemen. En op een slechte dag blijkt het leven van deze families ook niet perfect. 

Drie doden

Teresa vindt haar man en zijn twee beste vrienden dood in het zwembad. In eerste instantie wordt gedacht aan een raar ongeluk maar dat verandert wanneer duidelijk wordt wat de drie daarvoor allemaal hebben uitgespookt. 

Las Viudas de los Jueves staat op 14 september op Netflix