Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

La revolution: de Franse Revolutie, maar dan anders en op Netflix

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Bij de adel stroomt blauw bloed door de aderen. In de nieuwe Netflix-serie La révolution mag je dat letterlijk nemen. Blauw bloed is in de serie een ziekte die de adel verandert in meedogenloze monsters. Netflix presenteerde vandaag een trailer voor La révolution.

De Franse Revolutie was de meest bloedige periode in de geschiedenis van het land. Netflix doet er nog een scheutje bij met deze nieuwe exclusieve serie, die in Frankrijk zelf werd gemaakt. Het verhaal vertelt een alternatieve versie van de revolutie: geschiedenis met een snufje horror.

Guillotin

De hoofdpersoon in La révolution is arts Joseph-Ignace Guillotin. In de geschiedenisboeken kennen we Guillotin als de uitvinder en naamgever van het instrument dat tijdens de revolutie werd gebruikt om veroordeelden te onthoofden. In La révolution ontdekt de arts een mysterieuze ziekte die zich verspreidt onder de aristocratie.

Blauw bloed

Deze aandoening - blauw bloed - zet de patiënt aan tot geweld en wreedheden, die zijn gericht tegen het gewone volk. In de trailer kun je zien dat dit met veel bloedvergieten gepaard gaat.

Premieredatum

La révolution verschijnt op 16 oktober op Netflix.